Kokos- og ananasis

Kokos- og ananasis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Ananas

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 ds.ananasringe i egen saft (ca. 565 g)
2 æggeblommer
3 spsk.sukker
0.75 dl.Ananasjuice (fra dåsen)
0.5 spsk.friskpresset citronsaft
40 g.kokosmel
1 spsk.mørk rom
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Hæld saften fra ananasringene og gem den. Tag 4 ringe fra til serveringen. Bland æggeblommer, sukker, ananassaft (3/4 dl) og citronsaft i en kasserolle. Varm blandingen op under omrøring, til den tykner. Køl cremen af. Del de sidste 6 ananasringe i mindre stykker og blend dem til en pûre. Vend ananaspûre, kokos, og rom i den afkølede creme. Pisk fløden stiv. Vend flødeskummet i ananascremen og hæld den i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alu-folie og frys isen i 4-5 timer. Rør i den 2-3 gange under indfrysningen. Isen skal være blød ved serveringen, hvor den formes som kugler og anrettes på et fad med pynten.

Tilbehør:
Pyntes med halve ananasskiver og mynteblade.





karakterer:
Opskriften er vist 7480 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Supergod is, hvis man tilføjer 5-7 spk. mørk rom i stedet for én...