Indisk marineret lammekølle

Indisk marineret lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 9 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 kg.lammekølle
125 g.frisk ingefær, skrællet og finthakket.
12 fedhvidløg, pillet
1 fintrevet citronskal
5 spsk.citronsaft
2 tsk.spidskommenfrø
1 spsk.kardemommefrø
1 tsk.nelliker
1 tsk.gurkemeje
1.5 tsk.Chili stærk, stødt
1 spsk.salt
150 g.mandler, usmuttede
4 spsk.brun farin
3 dl.yoghurt naturel
0.5 tsk.safrantråde, udblødt i 2 tsk. kogende vand.
 
Opskrift:
Start med at prikke nogle dybe huller i lammekøllen med en gaffel, således at krydderierne kan trænge godt ind.

Blend ingefæren, hvidløgene, citronskal, citronsaft, spidskommenfrø, kardemommefrø, nelliker, gurkemeje, chillipulver og salt til en puré. Denne smøres over lammekøllen. Lad køllen stå en time.

Mandlerne, 2 spsk. farin og halvdelen af yoghurten blendes til en puré. Bland den mixture med resten af yoghurten og smør det oven på det krydderlag du tidligere har lagt på lammekøllen. Lammekøllen lægges i plastpose og marinere 48 timer i køleskabet.

Køllen tages ud, lad den få stuetemperatur inden du steger den.
Bred resten af farinen over stegen. Læg den på et ovnfast fad og brun den i 20 minutter i en 220 grader varm ovn.
Sænk temperaturen til 180 grader og steg videre i 1 time.
Reducer derefter temperaturen til 170 grader, dæk køllen med stanniol og steg den færdig 4 timer.

Tag lammekøllen ud, pak den godt ind i stanniol. Og stil den i ovnen igen.
Fjern det fedt der kan ligge i stegeskyen. Skyen koges ind til det halve sammen med safranen.

Tag køllen ud og skær den i skiver og hæld sovsen over.

Servering.
Byd basmastiris og grønsager til.





karakterer:
Opskriften er vist 23281 gange,
og udskrevet 729 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu