Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Indisk marineret lammekølle

Indisk marineret lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :





Ingredienser:
3 kg.lammekølle
125 g.frisk ingefær, skrællet og finthakket.
12 fedhvidløg, pillet
1 fintrevet citronskal
5 spsk.citronsaft
2 tsk.spidskommenfrø
1 spsk.kardemommefrø
1 tsk.nelliker
1 tsk.gurkemeje
1.5 tsk.chilipulver, stærk
1 spsk.salt
150 g.mandler, usmuttede
4 spsk.brun farin
3 dl.yoghurt naturel
0.5 tsk.safrantråde, udblødt i 2 tsk. kogende vand.
 


Tilbehør:
Basmastiris og grønsager
Opskrift:

Start med at prikke nogle dybe huller i lammekøllen med en gaffel, således at krydderierne kan trænge godt ind.

Blend ingefæren, hvidløgene, citronskal, citronsaft, spidskommenfrø, kardemommefrø, nelliker, gurkemeje, chillipulver og salt til en puré. Denne smøres over lammekøllen. Lad køllen stå en time.

Mandlerne, 2 spsk. puddersukker og halvdelen af yoghurten blendes til en puré. Bland den mixture med resten af yoghurten og smør det oven på det krydderlag du tidligere har lagt på lammekøllen. Lammekøllen lægges i plastpose og marinere 48 timer i køleskabet.

Køllen tages ud, lad den få stuetemperatur inden du steger den.
Bred resten af puddersukkeret over stegen. Læg den på et ovnfast fad og brun den i 20 minutter i en 220 grader varm ovn.
Sænk temperaturen til 180 grader og steg videre i 1 time.
Reducer derefter temperaturen til 170 grader, dæk køllen med stanniol og steg den færdig 4 timer.

Tag lammekøllen ud, pak den godt ind i stanniol. Og stil den i ovnen igen.
Fjern det fedt der kan ligge i stegeskyen. Skyen koges ind til det halve sammen med safranen.

Tag køllen ud og skær den i skiver og hæld sovsen over.

Servering.
Byd basmastiris og grønsager til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 19296 gange,
og udskrevet 637 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu