Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Arabisk risgryde

Arabisk risgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Arabien

ArabienIndsendt :


Arabisk risgryde, billede 4 Arabisk risgryde, billede 1 Arabisk risgryde, billede 2 Arabisk risgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammebov med ben
 salt
3 stilke timian
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 kvist mynte
 
2 spsk.olie
2 tsk.karry
2 spsk.hvedemel
2 dlfløde
 mild paprika
 
150 ggroft kokosmel
 
7 dl.vand
4 dl.langkornet ris
1 spsk.smør
 


Opskrift:

Puds kødet godt af og kog det mørt i saltvand med en krydderbuket af persille, timian, laurbærblad og evt. mynte.

Drys risene i 3 kopper kogende vand, der er tilsat 1 tsk. salt og 1 spsk. smør, rør rundt, læg et tungt tætsluttende låg på og kog for svagt blus i 12 min. Sluk og lad gryden stå i 12 min.

Svits karry i hed olie, drys mel over og lad det syde lidt. Spæd med suppe fra kødet og fløde til en jævn, ikke for tyk sauce og smag til krydderier.

Skær kødet i terninger og vend dem i saucen sammen med groft kokosmel eller reven kokosnød.

Anret risen i en varm skål og hæld kød og sauce over.

Servering:
Serveres med mango chutney og ekstra paprika.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 88073 gange,
og udskrevet 764 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Fari-ida  -  2011-03-12 13:23:42
Michelle: der er ikke noget der hedder Arabien???


Per  -  2010-06-26 17:52:09
Det var ikke lige mig med al den kokosmel i saucen, og den suger utrolig meget væde til sig, nok derforat saucen ikke skal være så tyk.


Elissa  -  2009-11-16 11:46:03
Jeg har da eddermame aldrig hørt om denne ret? Jeg tror I skal være mere specifikt når i skriver en opskrift, og ikke tilføje alverdens andre ting som ikke tilhører opskriften.. Men det er okay at være kreativ, bare ikke sig at det er sådan opskriften laves hehe..


Haleema  -  2008-09-04 14:37:32
Hvis i skal lave alt om ved det, hvad er så det arabiske?


en araber  -  2007-09-02 20:50:58
Det lyder ikke som en arabisk ret?


Kajsa  -  2007-03-08 11:10:53
servér også med peanuts, rusiner, kokosmel som tilbehør - monster lækkert


kajsa  -  2007-03-08 11:09:55
rosiner :p


Kajsa  -  2007-03-08 11:09:40
servér også med peanuts, rusiner, kokosmel som tilbehør - monster lækkert


MIchelle  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager sQ da classe godt wwau nu har man næsten lyst til og flytte til Arabien


Nadja Henningsen  -  0000-00-00 00:00:00
hvis mynte undlades, almindelig mel skiftes ud med f.eks emmer eller spelt, og paprida udelades kan opskriften bruges