Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbærparfait med jordbær

Jordbærparfait med jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Parfait:
100 g.solmodne jordbær
100 g.flormelis
75 g.sukker
4 æggeblommer
0.5 stg vanille
3 dl.piskefløde
 
 Garniture:
2 dl.appelsinsaft
50 g.sukker
10 blade salvie
0.5 vanillestang
500 g.modne jordbær
 


Opskrift:

Parfait:
Sukker og æggeblommer piskes hvidt. Fløden piskes lind. Dvs. ikke helt stiv. Jordbærrene afstilkes og pureres i blender sammen med flormelis. Æggemassen og flødeskummet vendes sammen og til sidst vendes jordbærpuréen i. Massen hældes i afkølede portionsforme og stilles i fryseren i min. 4 timer.

Garniture:
Alle ingredienser koges sammen og skummes under kogningen. Karamellen skal koge til den danner gardiner på en tallerken, ca. 15 minutter. Salvieblade tages op og kasseres. Afkøles. Jordbærrene afstilkes og deles i kvarte og vendes derefter i karamellen. Der kan eventuelt tilsættes lidt friskskåret salvie.

Anretning:
Jordbærparfaiten tages ud af fryseren og stilles i køleskab, ca. ½ time før den skal serveres. Parfaiten slåes ud midt på en tallerken, og rundt om lægges jordbær vendt i karamel.

Tips:

Variationstips:
I bærsæsonen kan man bruge andre slags bær, f.eks. hindbær, brombær, blåbær osv.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10491 gange,
og udskrevet 160 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu