Jordbærparfait med jordbær
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : |
|
|
Parfait:
Sukker og æggeblommer piskes hvidt. Fløden piskes lind. Dvs. ikke helt stiv. Jordbærrene afstilkes og pureres i blender sammen med flormelis. Æggemassen og flødeskummet vendes sammen og til sidst vendes jordbærpuréen i. Massen hældes i afkølede portionsforme og stilles i fryseren i min. 4 timer. Garniture: Alle ingredienser koges sammen og skummes under kogningen. Karamellen skal koge til den danner gardiner på en tallerken, ca. 15 minutter. Salvieblade tages op og kasseres. Afkøles. Jordbærrene afstilkes og deles i kvarte og vendes derefter i karamellen. Der kan eventuelt tilsættes lidt friskskåret salvie. Anretning: Jordbærparfaiten tages ud af fryseren og stilles i køleskab, ca. ½ time før den skal serveres. Parfaiten slåes ud midt på en tallerken, og rundt om lægges jordbær vendt i karamel. Tips: Variationstips: I bærsæsonen kan man bruge andre slags bær, f.eks. hindbær, brombær, blåbær osv. |
|
Opskriften er vist 12238 gange,
og udskrevet 206 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne