Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gråand i portvin

Gråand i portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Gråænder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 gråænder
1 spsk.smør
 salt
 peber
5 kvistetimian
2 dl.portvin
1.5 dl.vildtbouillon
2 dl.piskefløde
 et par dråber citron
3 spsk.maizena
 
Opskrift:
Fuglenes renses omhyggeligt og aftørres. Gnid dem med salt og peber. Brun dem i smør i en gryde. Dæmp varmen, tilsæt timian og lad ænderne stege i 15 min. Vend dem og tilsæt portvin og fond. Damp videre ved lav varme i ca. 30 min. mere. Mærk efter, om lårene er møre. Er de ikke det, vrid dem af fuglene og lad dem simre i endnu 15-20 min. I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i stanniol. Jævn saucen med maizena og lad den koge ind i nogle minutter, inden den smages til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Justér evt. farven med kulør. Skær brysterne ud i skrå skiver og anret dem på et varmt fad med lårene.

Byd smørstegte æblebåde, ribsgelé. små smørristede kartofler og en salat med blegselleri og valnødder, vendt i creme fraiche til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (26 stemmer)

Opskriften er vist 20856 gange,
og udskrevet 960 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-09-02 01:57:00
Jeg ville nok starte med brystside. Den er nemmere at tage op og gøre klar når den er færdig hvis den ligger på ryggen. I princippet tror jeg faktisk det er ligemeget.

gunvor.djurhuus  -  0000-00-00 00:00:00
angiv venligst om man starter på brustsider eller rygside ved stegning - iøvrigt dejlig opskrift. STOR ROS