Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Gammeldags gråand med flødesauce

Gammeldags gråand med flødesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Gråænder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gammeldags gråand med flødesauce, billede 4 Gammeldags gråand med flødesauce, billede 1 Gammeldags gråand med flødesauce, billede 2 Gammeldags gråand med flødesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 gråænder
50 g.smør
 
1 lillegulerod
1 lilleløg
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
1 kvisttimian
5 dl.vand
 
2.5 dl.piskefløde
2 spsk.ribsgelé
 


Opskrift:

Ænderne renses for rester af fjer og indmad og duppes tørre med køkkenrulle. Skær gulerødderne i 1 cm tykke skiver og løget i ¼. Varm smørret i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri. Tag dem op efter 5-8 min. og kom urterne i. Når de har taget farve, hældes vand og krydderier i, skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låg på og lad det hele simre i:

A) 25 min., hvis du kan lide rosa andebryst.
B) 40 min. hvis de skal være gennemstegte.

Nøjes du med de 25 min. må du skære lårene fra, og lade dem koge 20 min. ekstra, mens bryststykkerne holdes varme. Skyen passeres gennem en sigte i en ren gryde og koges ind. Tilsæt fløden, smag til med ribsgelé, salt og peber og jævn evt. ekstra til passende konsistens.

Server med små, stegte kartofler (evt. sukkerbrunede) og Waldorff salat - hvis det skal være rigtigt. Men hvide aspargeskartofler og en god tomatsalat med masser af rå løg er heller ikke dårligt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (25 stemmer)

Opskriften er vist 118041 gange,
og udskrevet 4192 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jacob  -  2019-10-16 18:26:56
3 ænder i en gryde så er 40min ikke nok😃


  -  2013-10-24 13:08:41
Hvis du giver sådan en lille and 120 minutter og derefter taber den over en tå, kan du da være sikker på din tå brækker.


  -  2010-03-20 13:31:54
25min kan for lang tid for rosa andebryst, evt giv den en gang grill bagefter for sprød skind


Claus Blak  -  2006-12-23 11:47:53
120 min svag simren i stor gryde giver en fantastisk mør og saftig And.