Brombær muffins

Brombær muffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brombær muffins, billede 4 Brombær muffins, billede 1 Brombær muffins, billede 2 Brombær muffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
125 gram Brombær, friske
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
25 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
Opskrift:
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr fedtstoffet i.

Tilsæt 125 gram sukker og reven citronskal.

Rør mælk og de sammenpiskede æg i.

Rør forsigtigt brombær drysset med 1 spsk sukker og hakkede mandler i. Fordel dejen i papirsforme og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 93313 gange,
og udskrevet 3413 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11884 (2829 kcal)
KJ pr. stk. 990 (235 kcal)
Vægt ialt 935 gram
Vægt pr. stk. 77 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1270 KJ (302 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 14.2 gram
Kulhydrat 39.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-28 19:31:19
Jytte: De er fryseegnede.. Morten og Lars: Brug dobbelt muffins-papirforme, hvis form ikke haves. Jeg lavede dobbelt-portion, tilsatte ialt 500 g. brombær og det gav 20 muffins der stod tæt på en bagepapirbeklædt bageplade.. Bagte dem ved 175 grader og ca. 35 min. Blev flotte og klarede at blive inde i Remas papirforme. Smeltede 1/2 plade overtrækschokolade og lavede 'striber' Succes!

  -   2010-10-15 13:20:14
De er bare alletiders, men jeg kunne godt tænke mig at vide om de er frysegende ?? Da man jo så kan lave en større portion.

  -   2010-09-05 15:14:46
lækre, nemme muffuns til den der elsker brombær;) tip: lav noget citron-glasur med vaniljesukker, flormelis og citronsaft (ingen vand!):D

  -   2009-09-07 13:03:37
Rigtige gode og luftige muffins! Brugte kun ½ citron og synes stadig de smagte relativt meget af citron

  -   2009-08-20 22:33:31
Tilsæt lidt ekstra bær samt lidt hakket chokolade. Hvis du er til brombær, så bliver dette ikke meget bedre!

  -   2007-09-05 15:45:01
Gode ! Brug ekstra bær , så bliver de endnu bedre ! Kan anbefales varmt !

  -   2007-08-19 17:23:25
Jeg brugte frosne bær som jeg tøede op en times tid så den værste frost var gået af men uden at de smattede helt ud, de afgav lidt væde til dejen, men det gør de friske vel også?

  -   2007-08-07 21:46:50
Har lige bagt dem idag. Jeg brugte 200 gr brombær fra min have. de blev super gode, dem må jeg snart bage igen:-)

  -   2007-08-05 14:14:28
super muffins.. Puttede ekstra brombær i.. MUMS!!

  -   2007-03-19 14:18:43
super lækre. nemme at lave. måske med lidt flere brombær :-)

  -   2006-12-03 19:40:17
Spar på citronskallen. Det kan anbefales at bruge teflonbelagte forme istedet for papirforme, da de vælter, når de hæver flot op!

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtige lækre muffins - hurtige og nemme at lave, hæver flot op - og smager dejligt ...

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget lækre og luftige muffins. Og så giver de motion! Først en dejlig tur i skoven og plukke bærrene - og derefter hjem og bage til eftermiddagskaffen! Kan varmt anbefales.