Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Avgolemono (Græsk ægge-citronsuppe)

Avgolemono (Græsk ægge-citronsuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :





Ingredienser:
1.5 l.hønseboullon eller anden lys boullon
1 løg
1 gulerod
0.25 selleri
1 porre
0.75 dl.(langkornet) ris
3 æggeblommer
2 citroner saft heraf
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
 Hvidt brød
 


Opskrift:

Gør urterne i stand. Skær løg og porre i skiver og gulerod og selleri i tern. Bring boullonen i kog. Kom urterne i og lad dem koge et kvarter. Skyl risene, kom dem i suppen og lad det hele koge, til risen er mør, ca 20 min. Smag til med salt og peber. Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i serveringsskålen. Hæld den kogende suppe i lidt ad gangen under kraftig piskning, så æggene ike koagulerer. Servèr straks med hvidt brød.

Tips:

Navnet "Avgolemono" betyder æg og citron på græsk. Avgolemono koges også på fisk. "Salsa avgolemono" er en ægge-citronsauce, der bruges overalt i Grækenland, til både kød og fisk: Pisk et helt æg og en æggeblomme sammen, rør saften af 1 citron i og pisk det sammen med lidt varm boullon. Saucen må ikke koge.

Serveres som forret







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (10 stemmer)

Opskriften er vist 16702 gange,
og udskrevet 277 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hellebelle  -  2008-02-11 17:57:51
Suppen bliver 10 gange bedre, hvis man koger en høne eller en kylling i stedet for at bruge kun bouillon. Kog hønen godt mør, tag den op, sig suppen og skum den af. For at gøre suppen ekstra lækker kan man derefter plukke noget af kødet i passende strimler og lægge i suppen. Så mætter den mere. En citron er også nok hvis man ikke ønsker en så kraftig citrus smag. Bon appetít!