Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bourride (Provencalsk fiskesuppe)

Bourride (Provencalsk fiskesuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Fiskesuppe - Fiskesupper

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
1.5-2 kg.fisk af forskellig slags (pighvar rødfisk kulmule helleflynder - lad sæsonen bestemme)
 
 Til kogelage:
1 løg
1.25 l.vand
1 dl.tør hvidvin
 skal af 0.5 (usprøjtet) appelsin
1 spsk.salt
1 laurbærblad
 fiskeskrog -hoveder og –haler
 
 Til Aïoli:
4-6 fedhvidløg
3 æggeblommer
4 dl.olivenolie
 saft af 0.5 citron
 salt
 peber
 
 Endvidere:
6 skiverfranskbrød eller 12 skiver flute
4 æggeblommer
1 bdt.persille
 


Opskrift:

Rens og filettér fiskene og skær dem i stykker på 3-4 cm. Kogelagen: Skær løget i skiver og kom det i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad det koge ca 15 min. Si lagen og hæld den tilbage i gryden. Aïolien: Tilbered aïolien, mens lagen koger. Rør presset hvidløg og salt sammen i en skål. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Tilsæt olien meget langsomt, først dråbevis, så i en tynd stråle, mens der hele tiden piskes kraftigt. Pisk, til det er tykt og blankt. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber. Kom fiskestykkerne i suppen og lad dem koge ved svag varme i 5-10 min, afhængig af tykkelse og sort. De faste sorter, som fx pighvar og kulmule, skal i et par min før de andre. Tag fiskestykkerne op og hold dem varme. Kom 8 spsk aïoli i en gryde og rør æggeblommerne i én ad gangen. Tilsæt fiskesuppen lidt efter lidt under piskning. Varm suppen langsomt op under omrøring ved meget svag varme, til den begynder at jævne. Pas på at den ikke koger, så skiller den. Smag til med salt og peber. Kom fiskestykkerne i suppen og lad dem blive gennemvarme. Rist brødskiverne, læg 1 eller 2 skiver i hver tallerken, hæld suppen over og drys med hakket persille.

Tips:

Spis landbrød til. Byd resten af aïolien til. Aïolie kan tilberedes dagen før, det bliver den kun bedre af.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 28675 gange,
og udskrevet 548 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael  -  0000-00-00 00:00:00
Selv det grove fiske kød, skal ikke have mere end 5 min