Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Russisk laksesuppe (Soljanka)

Russisk laksesuppe (Soljanka), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Fiskesuppe - Fiskesupper

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :





Ingredienser:
750 g.rå laks
1 porre
100 g.selleri
2 gulerødder
25 g.smør
1 fedhvidløg
2-3 spsk.konc. Tomatpuré
1 l.vand eller fiskebouillon
1 laurbærblad
1 kvistfrisk timian eller 1/2 tsk. tørret
 
 Endvidere:
4 små saltagurker
2 spsk.kapers
1 usprøjtet citron
1 bdt.persille
 
 Tilbehør:
 Sorte udstenede oliven
 


Opskrift:

Gør laksen i stand og befri den for skind og ben. Skær laksekødet i 1 1/2 cm store terninger og stil dem koldt, til de skal bruges. Gem lakseskroget. Skær rodskiven og det grønneste af porren, skyl den under rindende koldt vand og skær den i skiver. Skræl og skyl selleri og gulerødder og skær grøntsagerne i 2 cm lange smalle stave. Smelt smørret i en stor gryde og svits grøntsagerne nogle min, uden at de tager farve. Tilsæt knust hvidløg, tomatpuré og vand eller fiskeboullon. Kom lakseskroget i sammen med laurbærblad og timian. Lad suppen koge småt under låg 15 min. Tag lakseskrog, laurbærblad og timiankvist op af gryden. Skær saltagurkerne i smalle stave. Vask citronen og skræl den tyndt. Snit den gule citronskal fint. Kom saltagurker, citronskal, kapers og laksekød i suppen. Lad den koge endnu 5 min ved svag varme under låg. Smag til med salt og peber. Skyl og hak persillen og kom den i suppen ved serveringen. Byd de sorte oliven til.

Tips:

Byd lyst brød, fx bondebrød eller baguette til.

Soljanka kan tilberedes med billigere fisk, fx havørred, torsk, makrel og skrubbe, evt. flere slags på en gang.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (14 stemmer)

Opskriften er vist 14594 gange,
og udskrevet 302 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu