Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Luksus boller

Luksus boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 dl.mælk
1 pk.gær
50 g.margarine
2 æg
50 g.sukker
1000 g.hvedemel
1 knsp.kardemomme
 


Opskrift:

Mælken lunes til den er lillefingervarm. Gær smuldres heri og røres ud heri. Margarine smeltes – må ikke brune. Æg røres ud i mælken og gæren. Margarine hældes i og røres rundt, hvorefter sukkeret tilsættes og røres rundt. Halvdelen af melet røres i og halvdelen af det sidste hældes ud på bordet og æltes sammen. Det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges, men bliv ved med at komme det sidste mel i, indtil dejen er blød og smidig. Dejen stilles til hævning et lunt sted ca. 20-30 minutter.

Dejen æltes igen og formes til boller, der stilles på bageplade, der er beklædt med bagepapir. Hæver igen 20-30 minutter et lunt sted, hvorefter de bages ca. 10-15 minutter ved 200 grader, på midterste rille.

Tips:

Vær opmærksom på, at ovnen tændes, inden når bollerne er formet og kun skal hæve, så ovnen har den helt rigtige temperatur, når bollerne skal bages. Denne opskrift kan også bruges ved langtidshævning. Bland dejen og form bollerne og lad dem hæve min. 2 timer, alt afhængig af hvor varmt stuetemperaturen er. I vinterhalvåret i et køligt rum, kan du lave bollerne om aftenen og sætte dem i ovnen næste dags morgen og derved have friskbagte boller uden du behøver stå op midt om natten og gå i gang med at bage boller - smart, ikke? ;o) Margarine kan evt. erstattes af olie og derved gøre bollerne mere fedtfattige.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 25650 gange,
og udskrevet 496 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

tina  -  2014-04-30 10:25:37
Alt for meget mel kom ikke engang 700 gr i og blev nødt til at tilsætte mere væske... nu stå de og hæver så nu må jeg se hvordan de bliver ;)


Karen  -  2013-07-10 10:39:24
det må da være en fejl med 1000 gr. mel !!!


morfar  -  2011-08-14 12:18:05
Alt for meget Mel i den opskrift, brugte endda "store" æg


Doris  -  2010-04-05 09:34:15
Tips til lidt sundere boller: Udskift 200 gr. hvedemel med 200 gr. fuldkornshvedemel. Der skal så ikke bruges mere end ca. 600 gr. hvedemel, da fuldkornsmel binder mere vædske.


Gitte og Jan  -  2007-02-21 13:45:22
Det er nogle super boller vores gæster var vilde med dem


Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Den er super god, og meget nem at gå til... :-)