Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pistaciefromage med bærsauce og creme de Cassis

Pistaciefromage med bærsauce og creme de Cassis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Nødder - Pistacienødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2.5 dl.letmælk
4 spsk.sukker
0.5 vanillestang
3 blade husblas
3 æggeblommer
2 dl.piskefløde
25 g.kværnede pistaciekerner
25 g.smuttede kværnede mandler
 
 Pynt:
 Pebermynte
 
 Bærsauce:
1 dl.Ribena solbærsaft
1 dl.vand
3 spsk.Creme de Cassis (solbærlikør)
1 spsk.maizenamel udrørt med
2 spsk.koldt vand
200 g.rensede jordbær
200 g.rensede hindbær
2-3 skyllede blommer i tynde både
100 g.skyllede blåbær
 


Opskrift:

Kog mælk, sukker og vanillestang til sukkeret er smeltet. Udblød husblasen i rigelig koldt vand i 10 minutter. Vrid husblasen op af vandet og kom den i mælkeblandingen. Pisk den kogende mælk i æggeblommerne lidt efter lidt. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op under omrøring uden at koge. Lad den afkøle. Pisk fløden stiv og vend den i blandingen. Tilsæt pistaciekerner og fordel fromagemassen i 5 portionsforme. Lad dem blive stive i køleskab.

Til saucen koges Ribena med vand og Creme de Cassis. Jævn med maizenamel udrørt i vand. Afkøl saucen. Stil den i køleskab, til den skal anvendes. En times tid før servering blandes jordbær og hindbær samt blommer og blåbær i saucen. Vend fromagen ud af formene og læg en på hver sin tallerken. Fordel saucen omkring dem og pynt med pebermynte.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9901 gange,
og udskrevet 136 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per V.N.  -  2009-12-02 23:10:46
ja pistagefromage glemmer man ikke hvis man har smagt det for 25 år siden men opskriften er lidt anderledes med pistagemarsipanmasse fra odense marsipanfabrik hvor opskriften stod bag på posen. jeg har lige fundet en pose i fakta med anden opskrift med isfromage