Kørvelsnaps - Kørvel snaps

Kørvelsnaps - Kørvel snaps, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kryddersnaps (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Krydderurter - Diverse krydderurter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 syltetøjsglas frisk kørvel
1 fl.snaps/vodka
 
Opskrift:
Du skal bruge: 1 syltetøjsglas med frisk kørvel og 1 fl. snaps/vodka.

Bladene dækkes med snaps. Efter 4-6 dage filtreres snapsen gennem et kaffefilter, så man har en kørvelekstrakt. Ekstrakten skal nu fortyndes. Forholdet varierer en del, så man må prøvesmage flittigt undervejs. Passer godt til sildebordet.

karakterer:
Opskriften er vist 17183 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-05-29 16:18:59
Denne Vild Kørvel snaps er god, imidlertid er det ikke det samme, som Spansk Kørvel, også kaldet Sødskærm, som smager han ad anis. <BR> <BR> ADVARSEL: <BR> Skarntyde er meget giftig og ligner vild kørvel. . Det er en meget farlig forveksling, da skarntyde og vild kørvel ofte vokser mellem hinanden, og bladene ligner hinanden, dog har Skarntyde glinsende blågrønlige blade. Vild kørvel har frodig lysegrønne ikke glinsende blade, og kik efter den rødspættede stængel. Den findes hos skarntyde, men ikke hos kørvel. <BR> <BR> Til udtræk er smagsneutral vodka billigst, men brug ikke alkohol under 38 %-helst 42% og over, hvis du ønsker optimal infusion.

  -   2016-10-28 13:53:29
Denne snaps har tre fordele: Den har en skøn grøn farve, den mislykkes aldrig, og de fleste kan godt lide den friske smag. Spansk kørvel er en overset urt, som også er fremragende til kørvelsuppe, en sund og næsten gratis spise, hvis man har den voksende. Opskriften foran er ok, men husk, at når du fortynder, skal du bruge samme snaps eller vodka, som du startede med. Spritfabrikkerne er begyndt at producere en 35 % Basis-snaps uden smagsstoffer; den er velegnet.