Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nanbrød

Nanbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 12 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :


Nanbrød, billede 4 Nanbrød, billede 1 Nanbrød, billede 2 Nanbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
60 gram Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.75 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Sigt mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld æg, yoghurt, mælk og olie i. Pisk ingredienserne godt sammen med en gaffel til de samler sig til en dej. Tilsæt lidt varmt vand hvis dejen er for tør. Ælt dejen glat og elastisk på et melet bord i ca. 5 minutter. Form den til en bolle og pak den ind i plastfolie. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Del dejen i 12 lige store stykker. Rul hvert emne mellem håndfladerne til en bolle. Læg bollerne på et melet bord og klap dem til flade runde cirkler, ca. 10 cm i diameter.

Varm en stor tykbundet pande over middel temperatur. Læg så mange nan i panden som det er plads til af gangen og steg dem lysebrune på hver side. Læg brødene på et fad og server dem varme. De kan holdes varme en stund, men smager allerbedst helt nystegt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (49 stemmer)

Opskriften er vist 67762 gange,
og udskrevet 1738 gange.


Energi:
KJ total 9950 (2369 kcal)
KJ pr. Brød 829 (197 kcal)
Vægt ialt 938 gram
Vægt pr. Brød 78 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1060 KJ (252 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 43.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-03-30 20:38:45
De smager alt for meget af natron og bagepulver


Helle   -  2012-10-07 13:34:19
Smager rigtig godt, kan eventuelt kryder det med græske krydderier når de er på panden... :D


  -  2012-03-19 19:38:37
Tak fordi du delte denne opskrift.. det er en livredder ;)


Nienna  -  2008-05-23 23:41:17
Super dejligt brød. Også velegnet til at lave over bål. Prøv også at komme forskellige krydderier i.