Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hasselnøddeis og råsyltede danske blommer

Hasselnøddeis og råsyltede danske blommer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
300 g.friske hasselnøddekerner
200 g.sukker
6 æggeblommer
100 g.sukker
7.5 dl.pisfløde
1 vanillestang
 
 Råsyltede blommer:
500 g.friske danske solmodne blommer f.eks. Reine Claude blommer
2 dl.vand
2 dl.sukker
5 g.frisk ingefær
 


Opskrift:

Efter nødderne er knækkede, drysses de med 200 g sukker og kommes i et ildfast fad. Stil fadet under grillen i ovnen til sukkeret er karameliseret. Når de karameliserede nødder er afkølet, hakkes de groft og vendes i den hjemmelavede vanilleiscreme.

Pisk de 6 æggeblommer helt lysegule med 100 g sukker. Kog fløden op med en flækket vanillestang og lad den trække i 10 minutter, før den sies i æggesnapsen. Det hele kommes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til det jævner (må endelig ikke koge). Afkøles og indfryses under omrøring, evt i en sorbetmaskine, hvis man har sådan en. Når isen er blevet halvfrossen- og ikke før - røres de sukkerristede hasselnødder i, og isen fryses færdig.

Råsyltede blommer:
Blommerne skylles, halveres og stenene fjernes. Sukker, vand og det finthakkede ingefær koges sammen i 10 minutter, til det bliver til en sirupsagtig konsistens. Afkøl og læg blommerne heri og lad dem trække et par timer. Serveres med lidt af lagen til hasselnøddeisen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 12169 gange,
og udskrevet 309 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu