Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Friturestegt is II

Friturestegt is II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - IS ( Mælk / Fløde )

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
10 dl.god vanilleis til skiveskæring
500 g.kokosmel
6 æggehvider str. M
250 g.god solbærsyltetøj
0.5 dl.mørk rom
 
10 dl.majsolie
 flormelis
 


Opskrift:

Der startes med, at skære isen i bjælker. Først i 4 -5 skiver og hver skive på tværs igen. Læg bjælkerne op på en bagepapirbeklædt bakke / ovnplade og stil dem i fryseren i ca. 1 time.

I mellemtiden gøres kokospaneringen klar:
Æggehviderne piskes godt ud i en passende bakke med lidt kanter på. Kokosmelet i en anden. Isbjælkerne vendes først i æggehviderne og derefter i kokos. Trykkes godt fast på isen og de 8 - 10 bjælker lægges på pladen igen (Husk bagepapiret). Ned / ind i fryseren igen i ca. 1 time hvorefter processen gentages. Denne sidste panering, skal gøres meget omhyggeligt, idet det hermed forhindres, at isen løber ud under det korte ophold i frituren.

Olien varmes op i en tykbundet gryde, hvor der er så meget ekstra kant, at den ikke "løber over", når isen koges heri. Er du ikke i besiddelse af et ordentligt termometer, og dermed kan se når olien er 180 - 200 grader C C. varm, tjekkes det ved hjælp af tændstikmetoden ! Hvis parafinen i tændstikken begynder at koge når du stikker den (tændstikken) i olien, er temperaturen i orden. Man kan kun bruge den samme tændstik én gang.

Inden du styrter isen i olien, skal alt andet være klar, da den skal serveres straks efter kogning:
Sørg for, at du har en bageplade klar, hvorpå der er 4 - 5 lag køkkenrulle, således den overskydende olie, kan suges fra. Solbærsyltetøjet tilsættes rom og der røres igennem. Dette kan med fordel gøres et par dage i forvejen, så smagsstofferne rigtigt kan "sætte sig".

Anretningen bør ske på tallerkner i køkkenet. Dog skal solbærsyltetøjet anrettes i en skål, så dine gæster selv kan tag. Når alt nu er klappet og klart, skal du stege (koge) isen i olien. Forlad ikke komfuret i mens !!! Det går nemlig stærkt. Så snart kokosen har fået en gylden farve, tages stykkerne op med en hulske og dryppes af på ovennævnte køkkenrulle. Anrettes straks efter på tallerknerne og der drysses lidt flourmelis over.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11152 gange,
og udskrevet 101 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu