Friturestegt is 02

Friturestegt is 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - IS ( Mælk / Fløde )

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
10 dl.god vaniljeis til skiveskæring
500 g.kokosmel
6 æggehvider str. M
250 g.god solbærsyltetøj
0.5 dl.mørk rom
 
10 dl.majsolie
 flormelis
 
Opskrift:
Der startes med, at skære isen i bjælker. Først i 4 -5 skiver og hver skive på tværs igen. Læg bjælkerne op på en bagepapirbeklædt bakke / ovnplade og stil dem i fryseren i ca. 1 time.

I mellemtiden gøres kokospaneringen klar:
Æggehviderne piskes godt ud i en passende bakke med lidt kanter på. Kokosmelet i en anden. Isbjælkerne vendes først i æggehviderne og derefter i kokos. Trykkes godt fast på isen og de 8 - 10 bjælker lægges på pladen igen (Husk bagepapiret). Ned / ind i fryseren igen i ca. 1 time hvorefter processen gentages. Denne sidste panering, skal gøres meget omhyggeligt, idet det hermed forhindres, at isen løber ud under det korte ophold i frituren.

Olien varmes op i en tykbundet gryde, hvor der er så meget ekstra kant, at den ikke "løber over", når isen koges heri. Er du ikke i besiddelse af et ordentligt termometer, og dermed kan se når olien er 180 - 200 grader C C. varm, tjekkes det ved hjælp af tændstikmetoden ! Hvis parafinen i tændstikken begynder at koge når du stikker den (tændstikken) i olien, er temperaturen i orden. Man kan kun bruge den samme tændstik én gang.

Inden du styrter isen i olien, skal alt andet være klar, da den skal serveres straks efter kogning:
Sørg for, at du har en bageplade klar, hvorpå der er 4 - 5 lag køkkenrulle, således den overskydende olie, kan suges fra. Solbærsyltetøjet tilsættes rom og der røres igennem. Dette kan med fordel gøres et par dage i forvejen, så smagsstofferne rigtigt kan "sætte sig".

Anretningen bør ske på tallerkner i køkkenet. Dog skal solbærsyltetøjet anrettes i en skål, så dine gæster selv kan tag. Når alt nu er klappet og klart, skal du stege (koge) isen i olien. Forlad ikke komfuret i mens !!! Det går nemlig stærkt. Så snart kokossen har fået en gylden farve, tages stykkerne op med en hulske og dryppes af på ovennævnte køkkenrulle. Anrettes straks efter på tallerknerne og der drysses lidt flormelis over.


karakterer:
Opskriften er vist 17173 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu