Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Florentinerislagkage med frisk frugt

Florentinerislagkage med frisk frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Florentinerislagkage med frisk frugt, billede 4 Florentinerislagkage med frisk frugt, billede 1 Florentinerislagkage med frisk frugt, billede 2 Florentinerislagkage med frisk frugt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bunde:
80 g.sukker
80 g.smør
4 tsk.glukose 80%
80 g.hasselnøddeflager
40 g.hvedemel
 
 Appelsinis:
 dl.piskefløde
75 g.sukker
4 æggeblommer past.
½ appelsin revet skal heraf
2 appelsiner saften heraf
1 tsk.citronsaft
 
 Nutellais:
 dl.piskefløde
70 g.nutella
30 g.sukker
10 g.hakkede hasselnøddeflager
15 g.grovrevet kogechokolade
4 æggeblommer past.
 
 Vanilleis:
 dl.piskefløde
75 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
4 æggeblommer past.
 
 Pynt:
 Årstidens friske frugter
 


Opskrift:

Bunde:
Smørret smeltes og sukkeret tilsættes og smeltes. Herefter tilsættes glukose og denne smeltes. Nødder og mel røres i og det hele ristes let sammen. Del massen og bag først den ene bund på bagepapir i ca. 10 minutter ved 180 grader C. alm. ovn i en springformkrans. Bag derefter den anden bund.

Appelsinis:
Sukker og æggeblommer piskes hvide og luftige. Tilsættes saft- og skal af appelsin. Blandes herefter med den letpiskede flødeskum.

Nutellais:
Æg, sukker og nutella piskes luftigt. Nødder, chokolade og letpisket flødeskum vendes i.

Vanilleis:
Æg, sukker og vanille piskes hvidt og luftigt. Letpisket flødeskum vendes i.

Saml springform med bund og læg den ene bund i formen med bagsiden opad og fyld appelsinisen ovenpå. Sæt springformen i fryseren. Når isen er letfrossen, fyldes nutellaisen ovenpå. Sæt igen springformen i fryseren. Når nutellaisen er letfrossen, fyldes vanilleisen på og der lukkes med den sidste kagebund. Lad det hele stå i fryseren til næste dag.

Anretning;
Skær isen ud i små lagkagestykker og anret på tallerken med årstidens friske frugter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (9 stemmer)

Opskriften er vist 42158 gange,
og udskrevet 786 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2012-06-08 22:19:10
Bunden er meget lig nødebunde, massen kan lægges midt i springformene, behøves ikke bredes ud, den løber selv ud.


Maria  -  2006-12-27 22:09:57
Det glukose man skal bruge er det i form af sirup eller hvad?? Og er der nogen, der kan fortælle mig, hvor jeg kan købe det?


mig  -  0000-00-00 00:00:00
er det en islagkage???


Karin  -  0000-00-00 00:00:00
Uundværlig !


Bente  -  0000-00-00 00:00:00
den er fabelagtig ! simpelthen fantastisk , min børnehaveklasse var helt vild med den .


laila  -  0000-00-00 00:00:00
den bedste ;O


B1  -  0000-00-00 00:00:00
fantastisk ;D