Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Spansk kartoffelæggekage

Antal: 2 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter

KartoflerOprindelsesland : Spanien - Spansk - Spanske

Indsendt :


Spansk kartoffelæggekage, billede 4 Spansk kartoffelæggekage, billede 1 Spansk kartoffelæggekage, billede 2 Spansk kartoffelæggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 olivenolie
 
600 g.store kartofler
1 tsk.salt
 
1.5 dl.løg
 
6 æg
 evt.mælk
1 tsk.salt
3 spsk.olivenolie
 


Opskrift:

Varm 2.5 dl olie op i en pande.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Strø 1 tsk. salt på dem og steg dem 8-10 minutter i olien. Vend dem under stegningen.

Tilsæt finthakket løg og fortsæt stegningen ca. 10 minutter til, indtil kartoflerne er møre og gulbrune. Kom det hele op i en sigte, så evt. overflødigt fedtstof kan løbe af.

Pisk æggene sammen og tilsæt 1 tsk. salt.

Varm 3 spsk. olie op på panden. Hæld æggemassen på og fordel kartoflerne over. Steg æggemassen, til den er fast og gylden i bunden.

Læg et låg over panden. Vend æggekagen ud på det og lad den forsigtigt glide tilbage på panden igen.

Bag æggekagen til den også er gylden på den anden side.

Tips:

I de forskellige regioner i Spanien tilsættes ofte - efter tradition - en eller anden form for pølse i skiver sammen med kartoflerne.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (15 stemmer)

Opskriften er vist 74601 gange,
og udskrevet 1480 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Spansk kartoffelæggekage

KHG  -  2013-01-16 19:22:14
Der kan bruges mindre olie - jeg brugte 1 dl og tog de 3 spsk fra det der løb fra kartoflerne. Og det smagte helt fint.

Pia  -  2009-01-31 15:08:28
Det er heller ikke ualmindeligt, at der kommes skinke i. Ikke den vi kender fra pizzaerne i Danmark, men seranoskinke i små tern.

[email protected]  -  2007-10-05 16:03:27
Det er absolut den rigtige måde at lave tortilla på, sådan vil den altid smage bedst

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Fint, endelig en tortillaopskrift, hvor kartoflerne ikke koges men steges. Og hvor de varme kartofler kommer i æggemassen, inden den hældes på panden. Låget kan undværes, indtil tortillaen skal vendes.