Spansk tortilla - Spansk æggekage med kartofler

Spansk tortilla - Spansk æggekage med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :
Spansk tortilla - Spansk æggekage med kartofler, billede 4 Spansk tortilla - Spansk æggekage med kartofler, billede 1 Spansk tortilla - Spansk æggekage med kartofler, billede 2 Spansk tortilla - Spansk æggekage med kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
600 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Varm olien op i en pande.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Strø 1 tsk. salt på dem og steg dem 8-10 minutter i olien. Vend dem under stegningen.

Tilsæt finthakket løg og og peberfrugt i små tern og fortsæt stegningen ca. 10 minutter til, indtil kartoflerne er møre og gulbrune. Kom det hele op i en sigte, så evt. overflødigt fedtstof kan løbe af.

Pisk æggene sammen og tilsæt 1 tsk. salt.

Varm 3 spsk. olie op på panden (kan bruge af det overskydende olie fra kartoflerne). Hæld æggemassen på og fordel kartoflerne over. Steg æggemassen, til den er fast og gylden i bunden.

Tips:

I de forskellige regioner i Spanien tilsættes ofte - efter tradition - en eller anden form for pølse i skiver sammen med kartoflerne.





karakterer:
Opskriften er vist 103398 gange,
og udskrevet 1866 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (160 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10070 (2397 kcal)
KJ pr. Pers. 5035 (1198 kcal)
Vægt ialt 1488 gram
Vægt pr. Pers. 744 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 676 KJ (161 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-31 15:08:28
Det er heller ikke ualmindeligt, at der kommes skinke i. Ikke den vi kender fra pizzaerne i Danmark, men seranoskinke i små tern.

  -   2007-10-05 16:03:27
Det er absolut den rigtige måde at lave tortilla på, sådan vil den altid smage bedst

  -   2005-01-01 01:01:01
Fint, endelig en tortillaopskrift, hvor kartoflerne ikke koges men steges. Og hvor de varme kartofler kommer i æggemassen, inden den hældes på panden.