Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stikkelsbærgele

Stikkelsbærgele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 stikkelsbær
 
1000 g.sukker pr l saft
 


Opskrift:

Skyl de umodne stikkelsbær grundigt i vand og kog dem hele i så meget vand, at det akkurat kan ses mellem bærrene. Kog til de brister og hold dem på kog nogle min, så saften kan trække ud i vandet, hæld dem i saftpose og lad dem dryppe af natten over. Mål saften og bring den i kog. Drys 1 kg sukker pr. L saft i gryden, rør mindst muligt for at undgå meget skumdannelse. Bring gryden langsomt i kog igen og lad den stå nogle min. ved svag varme.

Geléprøven:
Dyp skeen i saften og hold den stille til afkøling et stykke over gryden. Hvis den sej dråbe bliver hængende under skeen, er geléen færdig. Ellers holdes den på kog endnu nogle min. Fjern straks gryden fra varmen når prøven lykkes. Skum geléen og hæld den på små glas, så stivner den bedst. Dæk glassene med et helt ret viskestykke og vent med at lukke dem til næste dag.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)

Opskriften er vist 25470 gange,
og udskrevet 387 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu