Mirabelle marmelade, gul
Hovedingrediens : Bær - Mirabelle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mirabellerne skylles og tøres. Man kan nu vælge at udstene mirabellerne eller at koge stenene med, og så før brugen at passere marmeladen gennem en sigte. Det skal ikke gøres ved tilberedningen af marmeladen, for så ryger også skallerne en tur, og de er med til at give smag til marmeladen. Til gengæld er de ikke så spændende at spise, så det er fint nok at sigte marmeladen inden spisningen.
Mirabeller, sukker og vand koges sammen og tilsættes flækket vanillestang og revet skal og saft af 1 appelsin. Koges i 20 min. under jævnlig omrøring. Når det er ujævn mos, hældes den på skoldede glas, der evt. skylles med lidt spiritus. Glassene bindes til og lukkes forsvarligt efter afkøling. Tips: Mirabellemarmelade er fremragende i madlavning til tærter, og kan også røres op med timian, hvidløg og chili som en hurtig chutney til fisk eller fjerkræ. |
|
Opskriften er vist 100654 gange,
og udskrevet 2955 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Lis - 2019-08-09 12:10:17 Til 2kg mirabeller bruger jeg 2l vand og 1kg sukker = sådan kan vi bedst lide den her i familien Anette - 2016-06-12 11:26:06 Lavede den med røde mirabeller og gav den geleringsmiddel for at give den en god konsistens. Smager dejligt. Mette - 2013-08-08 17:40:27 Der var utrolig meget saft i mine bær, så den blev desværre lidt vandet. Tilgengæld er den virkelig kraftig i smagen, på trods af at jeg kun tilsatte 300 g sukker til 700 g bær. Ellers en lækker syrlig marmelade. Tak for opskriften :-) anonym - 2011-09-09 18:01:49 hvor længe kan det holde sig på glas Anne-Kathrine - 2011-08-21 12:19:58 Super opskrift, jeg droppede så godt nok appelsinen med tilføjede mandel-flager som jeg rørte i lige før de kom på glas. det blev super lækkert :) Søren - 2010-09-06 14:59:54 Super opskrift... den er hverken sur eller for sød... det er nok en af de bedste marmelader jeg længe har lavet, og så kræver den ikke ret meget. Hvis man er øko-flipper som mig, er det lækkert at der ikke er konserveringsmiddel i... Du kan lave den 100 % økologisk :) jsandvad - 2009-08-23 13:04:38 Mirabellerne ville ikke rigtig koge ud, så jeg siede det gennem et viskestykke og kalder det 'saftevand' i stedet. Brugte 660 g sukker til et kg bær, saften fra to appelsiner (havde ikke lige øko ved hånden) plus en god klump reven ingefær. Det smager fint, en lidt 'voksen' saftevand da det ikke er oversukret og pga ingefæren. EL - 2009-08-16 18:54:45 Øhhh, hvad har jeg mon gjort forkert, for jeg syntes den er ret sød? nadi - 2009-08-02 17:30:26 En rigtig god opskrift. Hvis man kan lide det, kan man evt. tilsætte lidt revet ingefær. mettejø - 2009-07-31 17:47:51 Dejlig frisk marmelade, som kan anbefales, hvis man ikke er tio det maget søde. mette j - 2009-07-31 17:41:15 Rigtig god og frisk marmelade - kan anbefales, hvis man ikke er til det meget søde. KH - 2009-07-15 08:12:54 Dejligt med en opskrift uden konserveringsmiddel. Lyder nem og god og jeg glæder mig til at prøve. anonym - 2008-08-17 08:25:40 prøv at bruge både gule og røde Per - 2005-01-01 01:01:01 Fik knapt 1 l. marmelade ud af denne portion. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne