friske fuldmodne tomater skæres i småstykker500 g. friske fuldmodne tomater skæres i småstykker
4-5
tørrede abrikoser uden sten skæres i stykker på ½ til 1 cm.4-5 tørrede abrikoser uden sten skæres i stykker på ½ til 1 cm.
2
hele friske grønne chili2 hele friske grønne chili
2
hele tørrede røde chili2 hele tørrede røde chili
2.5
cm.
frisk ingefærrod skæres i juliennes på tværs2.5 cm. frisk ingefærrod skæres i juliennes på tværs
2
spsk.
olie2 spsk. olie
0.5
tsk.
panchpora0.5 tsk. panchpora
6
store fed hvidløg moses6 store fed hvidløg moses
1
tsk.
salt1 tsk. salt
75
g.
sukker75 g. sukker
Opskrift:
Opvarm olien i en svær gryde på middel blus.
Når olien er gennemvarm kommes panchpora i. Lad krydderierne syde og springe i nogle få sekunder, men vær helt sikker på, at de ikke brænder på.
Kom så de hele røde chili i, rør en gang og tilsæt hvidløg og ingefær. Steg krydderierne under omrøring i ca. 5 sekunder.
Kom nu tomater, salt og sukker i og lad det hele småkoge over middel til lavt blus, eller indtil væsken fordamper og blandingen begynder at blive tyk. Dette kan vare ½ til 1 time.
Herefter kommes abrikosstykkerne og de hele grønne chili i.
Lad chutneyen småkoge ved lavt blus i endnu 10 til 15 minutter eller indtil den bliver tyk, klæbrig og skinnende.
Chutneyen serveres lunken til hovedretter. De hele krydderier spises normalt ikke. Retten kan opbevares et par dage i køleskabet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 11622 gange, og udskrevet 294 gange.
Kommentarer
marie-louise - 2007-03-08 10:11:07 super tilbehør til kryddert mad, gerne okse
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider