Rødvinsbraiseret vildand

Rødvinsbraiseret vildand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 vildænder
1 lillegulerod
1 lilleløg
1 laurbærblad
10 Peberkorn, sorte
1 kvisttimian
0.5 dl.balsamico
4 dl.god rødvin
100 g.smør
2 skalotteløg
0.5 dl.olie til bruning
 
 kartofler
 porrer
 
Opskrift:
Ænderne renses for rester af fjer og indvolde og duppes tørre med en køkkenrulle eller lign. Skær gulerødderne i 1 cm. tykke skiver og løgene i ¼.

Brun ænderne i olien, tag dem op og "brænd urterne af" i olie. De skal virkelig have en ordentlig tur, ellers får du ikke fuld fornøjelse af de gode sukkerstoffer, som er med til at give saucen konsistens og smag. Hæld så eddiken ned til urterne og lad det koge ind til det halve.

Tilsæt rødvinen, læg ænderne tilbage i gryden, skru ned for blusset og braisér i ca. 20 min. Tag ænderne op og skær lårene fra, så de kan koge videre sammen med urterne i 20 min. til. Læg bryststykkerne i en skål med brystbenet nedad og dæk dem med stanniol.

Men urter og lår bliver færdige, er der tid til at koge porrer og stege kartofler, eller tilberede anden form for tilbehør. Efter de 20 min. tages lårene op og sauce og urter passeres gennem en sigte over i en ren gryde. Pres urterne godt, så alle de gyldne dråber kommer med. Hvis saucen er for indkogt, så tilsæt lidt vand og kog et par min.

Sigt saucen igen, lad den koge op og skum den for fedt og urenheder, inden den monteres med smør og de fint hakkede skalotteløg kommes i.

Skær brysterne fra skroget og anret dem portionsvis med lår, kartofler og porrer. Hæld lidt sauce over hvert bryststykke.

karakterer:
Opskriften er vist 16776 gange,
og udskrevet 561 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu