Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Valnøddesnaps

Valnøddesnaps, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kryddersnaps (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Snaps

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :





Ingredienser:
1 flaskeBrøndum snaps
5–6 store valnødder (grønne valnødder)
 


Opskrift:

Valnødderne skæres ud i kvarte både og tilsættes 1 flaske snaps. Snapsen skal nu trække 4 – 6 måneder, hvorefter valnødderne filtreres fra.

Ventetiden kan bruges til at nyde det farveskift der sker med valnøddesnapsen. Efter et par dage, er snapsen svagt lysegrøn, det grønne forstærkes i en kort periode, hvorefter snapsen bliver grumset gråsort, for til sidst at ende med den smukkeste mørke maghoni farve.

Tips:

Grønne valnødder, er bedst midt i august måned.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (36 stemmer)

Opskriften er vist 34588 gange,
og udskrevet 744 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

jensen  -  2014-07-31 16:49:10
jeg har en valnød snaps fra sept2013jeg har lige filtreret den og den er stadig sort .hvad kan jeg gøre jeg har tyndet den til 1dl valdnøde og 6dl.klar Brøndum


Jette  -  2011-07-04 07:50:55
Læg mærke til, at valnødderne i år er længere fremme end normalt, så jeg lavede min snaps igår den 3. juli, og valnødderne var mege flotte indeni. Held og lykke. Jette


Eigil  -  2010-10-24 14:16:42
Min valnøddesnaps bliver en anelse grumset, hvilket giver et uskønt indtryk, når man serverer. Hvordan filtrerer man? Det er mit indtryk, at kaffefiltre ødelægger smagen. Jeg har i øvrigt haft held med at stikke en stilk malurt ned til valnødden. Den blev næsten som en kælen damelikør ...


Kenneth  -  2009-07-31 09:09:29
Jeg er førstegangs brygger og jeg må sige at farveskiftet er fantastisk, den har stået nu i 3 dage og jeg glæder mig meget til den er drikke klar. Tusind tak for opskriften.


  -  2008-11-06 19:32:00
hvis nødderne når at blive modne så er det vigtigt at de der tynde "vægge" i nødden fjernes da den er besk og ikke god i snapsen. Valnødde bjesk kan ikke trække FOR længe, det bliver bare bedre jo mere tålmodighed man har. Efter 6 år skulle man have noget af det fineste, dog har jeg ikke haft held til at opbevare mit så længe


ls  -  2008-11-05 22:42:18
husk at man altid kan udskifte snapsen med en vodka. det bliver det ringere af.....gælder i øvrigt alle krydderurtesnapse....


Bente  -  2008-10-02 19:43:27
kan man også bruge skallerne, når man nu er kommet ind i sep og skallen er hård, eller skal man kun tage kernerne? mvh Bente


Anders  -  2008-08-30 12:25:46
Nogen gode tips til beholdere at blande i? Blander i bare i en alm. flaske m. skruelåg eller hur?


Kim  -  2008-07-03 15:37:55
Jo, Birthe, det blev rigtig , rigtig godt. Og det gør bestemt ikke noget at man venter med at drikke den. Men det er godt svært. Som første gangs brygger, kan det ikke blive bedre.


Birthe  -  2008-06-23 16:34:50
Med hensyn til "smutteren", så ville jeg da bare prøve, det skal nok blive godt.


Kim  -  2007-12-19 10:48:56
Jeg havde glemt det med valnødder. De har trukket i 14 måneder. Hvad siger andres erfaringer med den slags "smuttere"??


andre  -  2007-09-21 10:11:48
det smager pidse godt


Per  -  2007-08-01 19:53:10
Jeg brugte en stor flaske vinsprit/snaps 75 cl.


Marie  -  2007-07-20 09:32:24
Jeg takker mange gange for opskriften og tipset om hvornår valnødder skal plukkes. Vi har det flotteste store valnøddetræ, og ville nu prøve opskriften.