Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Farseret aubergine på tyrkisk

Farseret aubergine på tyrkisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Auberginer

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
2 store auberginer
350 g.hakket lammekød
2 små løg
2 fedhvidløg
2 tomater
1–2 spsk.olie
1 kopkogte ris
 salt
 peber
 lidtfriskhakket mynte eller merian
1 spsk.hakkede pinje kerner
 rasp eller reven ost
 olie
 
Opskrift:
Skær stilken af de skyllede auberginer, flæk dem på langs og tag så meget af frugtkødet ud, at der bliver ca. 1/2 cm tyk skal tilbage. Frugtkødet skæres i ganske små terninger. Løgene pilles og hakkes fint. Hvidløgsfeddene pilles og presses. Tomaterne hakkes groft.

Svits auberginekød, løg og hvidløg i olie. Tilsæt de hakkede tomater og lad derefter blandingen blive næsten helt kold, hvorefter den blandes med det hakkede kød og den kogte ris. Smag farsen til med salt, peber og friske krydderurter og rør til sidst de hakkede pinje kerner i.

Fyld denne blanding i de udhulede auberginer, som lægges i et ovnfast fad eller en lille bradepande med lidt olie i bunden.

Drys farsen med lidt rasp eller reven ost. Dryp med lidt olie og sæt auberginerne i en 200 grader C varm ovn i ca. 1 time. Hvis auberginerne kommer til at virke for tørre i løbet af stegetiden, må de dryppes med lidt mere olie.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (11 stemmer)

Opskriften er vist 26735 gange,
og udskrevet 1006 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lena   -  2013-08-28 11:04:45
Rigtig lækker og nem ret. Bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den :-)

  -  2010-09-02 08:45:01
denne her ret er utrolig lækker, og blir endnu bedre hvis man servere den men med hvidløgs youghurt over... mums :-)