Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rønnebærgele

Rønnebærgele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Bær - Rønnebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 rønnebær
 
750 g.sukker pr. L saft
 


Opskrift:

Skyl rønnebærrene grundigt i vand og kog dem hele i så meget vand, at det akkurat kan ses mellem bærrene. Kog til de brister og hold dem på kog nogle min, så saften kan trække ud i vandet, hæld dem i saftpose og lad dem dryppe af natten over.

Mål saften og bring den i kog. Drys ¾ kg sukker pr. L saft i gryden, rør mindst muligt for at undgå meget skumdannelse. Bring gryden langsomt i kog igen og lad den stå nogle min. ved svag varme.

Geléprøven:
Dyp skeen i saften og hold den stille til afkøling et stykke over gryden. Hvis den sej dråbe bliver hængende under skeen, er geléen færdig. Ellers holdes den på kog endnu nogle min. Fjern straks gryden fra varmen når prøven lykkes.

Skum geléen og hæld den på små glas, så stivner den bedst. Dæk glassene med et helt ret viskestykke og vent med at lukke dem til næste dag.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 45712 gange,
og udskrevet 1307 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karin  -  2019-08-20 17:04:12
Den gode klassiske


Birgit jørgensen   -  2018-08-24 18:27:26
Jeg kom lidt blommer i sammen med hyben og det blev en fantastisk gele Nu er jeg ved at koge hyben,rønnebær og æble så må vi se hvordan det smager


Bjarne S.Nielsen  -  2018-07-19 14:16:24
Enkel- håber så på et godt resultat


Per Fiedel  -  2015-08-26 06:53:13
Har én gang lavet rønnebærgele uden æbler - uspiselig - min mor lo meget!


Bjørn Heidemann  -  2012-09-29 09:42:02
Såvel slåen, som alle typer hyben og rønnebær har mere end godt af en tur i fryseren, hvad enten de skal bruges til gele eller kryddersnaps!!


Anna  -  2012-07-29 15:39:21
Jamen, rønnebærgele SKAL jo være bitter! Dejligt til vildt. (Det er vist slåen, man trods alt mener, er for bitre og derfor fryser)


Gitte  -  2009-09-06 19:08:05
Kan saften ikke laves med en saftkoger også?


Per  -  2008-08-10 17:44:22
Der mangler en væsentlig ting i opskriften her, for at rønnebærene ikke skal være bitre skal de have fået frost, det gøres nemmest ved at lægge de rensede og skyllede bære i fryseren natten over.


vibeke  -  2008-08-10 17:04:04
Hej! Har prøvet at lave denne gelé af rønnebær, men er egentlig i tvivl om hvor populært det vil være at servere da den er mere bitter i smagen end forventet. Den er beregnet til kødretter og især til vildt, - men mon ikke den vil virke fremmedartet at servere nu om stunder hvor man måske forventer en udelukkende sød smag?


helle  -  0000-00-00 00:00:00
1/2 grønne æbler og 1/2 rønnebær smager BEDRE end ren rønnebær - synes nu JEG ;O)