Tun mussé med rejer og caviar

Tun mussé med rejer og caviar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Tun mussé med rejer og caviar, billede 4 Tun mussé med rejer og caviar, billede 1 Tun mussé med rejer og caviar, billede 2 Tun mussé med rejer og caviar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 ds.tun i vand
1 dl.cremefraiche 38%
1 dl.mayonnaise
1 dl.piskefløde
0.5 revet løg
0.5 glasrød caviar
1 bdt.frisk hakket dild
1 spsk.citronsaft
1 citron
100 g.rejer - dem i lage
3 Husblas, blade
 salt
 peber
 
Opskrift:
Tunen og rejerne afvandes i en si og tunen hældes op i en rummelig skål. Pisk fløden til en fast skum. Udblød husblas ca. 5 minutter.

Skålen med tun tilsættes mayonnaise, cremefraiche, citronsaft, revet løg, kaviar, dild salt og peber og vend piskefløden i til sidst. Smelt husblas ved svag varme og pisk den hurtigt i blandingen og tilsæt rejerne. Hældes derefter op i en passende form eller glasskål og stil koldt ca. 2-3 timer til det er koldt og fast.

Pynt med rejer, kaviar og frisk citron og frisk dild lige inden servering. Serveres med flutes

Tips:

Lækker og velsmagende og nem at gå til. Server gerne med et glas koldt hvidvin. Velbekomme.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 84401 gange,
og udskrevet 3069 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-09 19:31:49
Kan det laves aftenen i forvejen når der er flødeskum i

  -   2013-03-01 15:09:45
en rigtig dejlig og let ret , mums

  -   2012-07-17 08:51:03
Jeg lavede denne tunmousse forleden, men mine gæster blev aflyst. jeg skynte mig at fryse den. men hvad nu?Vil den flyde ud når jeg vender den ud? Og er den ok?

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en god ide at smelte husblasen blandet med citronsaften, da den så tager det længere tid om at stivne. Så risikere man ikke at der kommer tyggegummieligende klumper i moussen. Ellers en fantastisk opskrift.