Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















De bedste Boller 02

De bedste Boller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
100 g.margarine
50 g.gær
2.5 dl.vand
1 tsk.salt
50 g.sukker
1 æg
 Kardemomme efter smag
100 g.ristet og hakket pekannødder
100 g.fuldkornshvedemel
150 g.groft rugmel
50 g.knækkede hvedekerner
300 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Æg
 


Opskrift:

Gæren udrøres i vandet. Margarinen smeltes og tilsættes ved håndvarmt temp. Sukker, salt, kardemomme og æg blandes med de øvrige ingredienser. Der røres godt efter. Derefter tilsættes nødderne. De forskellige slags mel samt hvedekernerne afvejes og kommes i, indtil dejen føles tilpas fast, men ikke for tør. Derefter skal dejen hæve i en skål en 30 minutters tid.

Dejen formes efterfølgende til 16 boller, og efterhæver dernæst yderligere 30 minutter. Bollerne pensles med en æg og bages i en forvarmet ovn i 8-10 minutter ved 220 grader C.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (29 stemmer)

Opskriften er vist 46324 gange,
og udskrevet 494 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Trine  -  2010-09-05 13:29:24
bollerne er rigtig gode, jeg havde ikke pakannødder og kardemomme, men er også super gode uden - dog tror jeg uden at vide det, det ville være en go ide at blødgøre hvedekerner først, så de ikke er så hårde i bollerne. Men ellers RIGTIG gode!


mette  -  2009-07-27 18:55:57
hvordan rister man pekannødderne?


Helena  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg ville gerne have givet denne opskrift karakteren 20, hvis dette var muligt!;o)