Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Minestrone (Grønsagssupe)

Minestrone (Grønsagssupe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :





Ingredienser:
150 g.Tørre hvide bønner
4 spsk.Smør
250 g.Bælgede friske grønærter
250 g.Zucchini (lille græskarart i terninger)
250 g.Skrællede gulerødder i terninger
250 g.Skrællede kartofler i terninger
100 g.Tyndtsnittet selleri
100 g.Letsaltet flæsk skåret i terninger
2 spsk.Finthakkede løg
150 g.Fintsnittet porre
500 g.Flåede rensede tomater
2 l.Hønsekødssuppe
1 laurbærblad og lidt persillekviste bundtet sammen
 salt efter smag
 friskkværnet sort peber
100 g.Løse ris
 
 Til garneringen:
1 spsk.Finthakket frisk basilikum eller 1 tsk. Tørret findelt basilikum
1 spsk.Finthakket frisk persille
1 spsk.Finthakket hvidløg
100 g.Reven parmesanost
 


Opskrift:

Bring 1 liter vand i kog, tilsæt bønnerne og lad dem koge hurtigt op og koge i 2 minutter. Tag gryden af ilden og lad bønnerne trække 1 time. Sæt dem derpå over igen og lad dem koge 1-1½ time eller til bønnerne er møre. Hæld vandet fra bønnerne og sæt dem til side.

Sæt smørret over i en tykbundet gryde, og når det er skummet af, tilsætter de ærter, zucchini, gulerødder, kartofler og selleri. Rør rundt med en træske og lad det småsnurre 2-3 minutter, indtil alle grønsagerne er dækket let med smørret, men ikke brunede, sæt gryden til side.

Tag nu en 6-8 liters suppegryde eller –kedel og sæt den over ved middel varme, hæld flæsketerningerne i, og når disse er sprøde og brune, tager de dem op med en hulske og lader dem løbe af på lidt køkkenrulle. Løg og porre brunes i ca. 5 minutter i det afsmeltede fedt fra flæsket. Hæld nu tomaterne og grønsagerne ved, spæd med hønsekødssuppen, tilsæt laurbærblad og persillekviste, salt og peber og lad suppen koge kvikt op, skum, skru ned for varmen og lad suppen snurre let tildækket i ca. 25 minutter.

Fjern laurbærbladet og persillekvistene, tilsæt risen, de hvide bønner og flæsketerningerne og lad det hele småsnurre i 15-20 minutter eller indtil risen er mør. Før serveringen smager de suppen til med salt og peber, øser den op portionsvis og drysser med de finthakkede krydderurter og hvidløg. Server en skål med reven parmesanost for sig selv




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 32417 gange,
og udskrevet 545 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Søren  -  2007-10-24 21:15:34
Super opskrift. Lidt hvidløg sammen med løg+porrer og en smule cayennepeber skader ikke.