Polenta (Majspolenta)

Polenta (Majspolenta), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Mel - Majsmel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :     

Ingredienser:
1.5 l.Vand
2 tsk.Salt
500 g.Majsmel
 
Opskrift:
I en tykbundet gryde bringer de det saltede vand i kog. Hæld majsmelet langsomt i det kogende vand under stadig omrøring og uden at vandet går af kog. Når alt melet er iblandet og det har dannet en jævn grød, skruer de ned for varmen og lader det småsnurre i 20 – 30 minutter, til det har dannet en masse så fast, at skeen kan stå alene i midten.

Polenta kan serveres, som den er med en eller anden ledsager, smør og ost eller med en tomatsauce, men dette er en lidt trist affære. En bedre mulighed er at hælde polentaen op, f.eks. i en flad kageform, bradepande eller lignende og smør den ud til et lag på et par cm. Tykkelse. Lad polentaen afkøle, og nu kan de skære den i terninger eller bjælker og herfra kan den gå videre i tilberedningen, bagt i friture eller varme og serveret med forskellige saucer.

karakterer:
Opskriften er vist 22039 gange,
og udskrevet 335 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-01 01:59:01
Det er alt for meget majsmel der skal i. Bring en halv liter vand i kog, og drys majsmelet i samtidig med at du pisker. På et tidspunkt vil det føles tyk nok og kan hældes op på et stykke bagepapir som er foldet i fire ender så ikke det render ud. Husk at tilføje forskellige krydderier i vandet som du kan lide - hvidløg, parika, chilli, spidskommen eller hvad du har lyst til, så smager de meget bedre når de bliver skåret i brede strimler og steget i olie/smør blandingen (lidt). Polenta kan også spises kold til frokost. Der er en masse proteiner i, og godt for helbredet.