Speltboller
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt af : Else Samuelsen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogende vand og havregryn blandes og skal stå i en halv times tid.
A-38, gær tilsættes og røres grundigt derefter salt, spelt mel og i første omgang 300 g. hvedemel, dette skal æltes i ca. 10 min, derefter tilsættes mere hvedemel indtil dejen ikke klistrer mere. Hæver 1 times tid, slås ned og formes til boller. Bages i 220 grader C. alm. ovn i ca. 15-20 min. Tips: Gode som friskbagte bare med smør, eller andet fedtfattigt, marmelade og ost og til suppe m.m. |
|
Opskriften er vist 53890 gange,
og udskrevet 1950 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Søren Jørgensen - 2012-06-25 23:30:08 Det var lidt lige som en go gammel golf 2, alt er nemt bare lidt kærlighed. Mvh vildfaren mekanikker i konens køkken. Jens - 2010-10-21 00:22:16 Super boller de blev perfekte. den skal jeg bruge igen...:)) Per - 2010-05-18 08:59:45 Dejen blev rimlig tør at arbejde med, men bollerne blev faktisk ok. Laura - 2010-04-21 10:54:13 Rigtig gode boller, blot til info kan man også bruge en fem kornsblanding, hvis man ikke har grovvalsede havregryn, det smager også super godt :) Laura - 2010-04-20 22:12:26 Rigtig gode boller, blot til info kan man også bruge en fem kornsblanding, hvis man ikke har grovvalsede havregryn, det smager også super godt :) anonym - 2010-03-11 12:14:12 hej...en lille rettelse...ja det er når man laver tingene så tænker man ikke rigtig over....gæren skal selvfølgelig opløses i A38, og når bollerne er formet tændes for ovnen og ventetiden bruges til efterhævning. Jeg plejer at pensle dem med koldt vand. mvh Else Samuelsen anonym - 2009-03-10 21:25:29 Super dejlige boller, men opskriften en en smule mangelfuld. Fx. mangler der noget om hvordan man skal gøre med gæren, og heller ikke noget om efter hæve når bollerne er formet. Dette nævner jeg kun fordi, det ville være en svær opgave for nybegynder, at bage disse boller. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne