Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Spelt boller

Spelt boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 27 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Else Samuelsen

Indsendt :


Spelt boller, billede 4 Spelt boller, billede 1 Spelt boller, billede 2 Spelt boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
180 gram Havregryn, grovvalsede
50 gram Gær
3 dl. A38 1 tsk. 3gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

A-38 er et syrnet mælkeprodukt, som består af mælk med et fedtindhold på 0,5 til 3,5 %, der er højpasteuriseret, homogeniseret og syrnet med mælkesyrebakterien Lactobacillus Acidophilus.

Det er en mild form for yoghurt/ymer.
600 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Rapsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Kogende vand og havregryn blandes og skal stå i en halv times tid.

A-38, gær tilsættes og røres grundigt derefter salt, spelt mel og i første omgang 300 g. hvedemel, dette skal æltes i ca. 10 min, derefter tilsættes mere hvedemel indtil dejen ikke klistrer mere.

Hæver 1 times tid, slås ned og formes til boller.

Bages i 220 grader C. alm. ovn i ca. 15-20 min.

Tips:

Gode som friskbagte bare med smør, eller andet fedtfattigt, marmelade og ost og til suppe m.m.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)

Opskriften er vist 47846 gange,
og udskrevet 1797 gange.


Energi:
KJ total 17950 (4273 kcal)
KJ pr. stk. 664 (158 kcal)
Vægt ialt 1952 gram
Vægt pr. stk. 72 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 919 KJ (218 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 43.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Søren Jørgensen  -  2012-06-25 23:30:08
Det var lidt lige som en go gammel golf 2, alt er nemt bare lidt kærlighed. Mvh vildfaren mekanikker i konens køkken.


Jens  -  2010-10-21 00:22:16
Super boller de blev perfekte. den skal jeg bruge igen...:))


Per  -  2010-05-18 08:59:45
Dejen blev rimlig tør at arbejde med, men bollerne blev faktisk ok.


Laura  -  2010-04-21 10:54:13
Rigtig gode boller, blot til info kan man også bruge en fem kornsblanding, hvis man ikke har grovvalsede havregryn, det smager også super godt :)


Laura  -  2010-04-20 22:12:26
Rigtig gode boller, blot til info kan man også bruge en fem kornsblanding, hvis man ikke har grovvalsede havregryn, det smager også super godt :)


  -  2010-03-11 12:14:12
hej...en lille rettelse...ja det er når man laver tingene så tænker man ikke rigtig over....gæren skal selvfølgelig opløses i A38, og når bollerne er formet tændes for ovnen og ventetiden bruges til efterhævning. Jeg plejer at pensle dem med koldt vand. mvh Else Samuelsen


  -  2009-03-10 21:25:29
Super dejlige boller, men opskriften en en smule mangelfuld. Fx. mangler der noget om hvordan man skal gøre med gæren, og heller ikke noget om efter hæve når bollerne er formet. Dette nævner jeg kun fordi, det ville være en svær opgave for nybegynder, at bage disse boller.