Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bløde havre-nødde boller

Bløde havre-nødde boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Zita

Indsendt :


Bløde havre-nødde boller, billede 4 Bløde havre-nødde boller, billede 1 Bløde havre-nødde boller, billede 2 Bløde havre-nødde boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
80 gram Pecannødder
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Kog grynene op med 2 dl vand og tag dem af varmen efter 3-4 min. Hæld blandingen op i dejskålen. Tilsæt resten af vandet smag til med salt og sukker eller sirup. Når blandingen er fingervarm tilsættes smuldret gær og halvdelen af melet piskes i skålen Lad blandingen stå ca. 45 minutter.

Ælt derefter dejen færdig med nødderne og det mel den kan tage. Den må gerne være temmelig lind. Form den straks til boller og lad dem efterhæve 45 min. et lunt sted.

Lige inden de bages pensles de med sammenpisket æg. Bages ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 14 min.

Tips:

Havren og den særlige hæveteknik gør at bollerne er lige så gode næste morgen hvis man bager dem om aftenen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (30 stemmer)

Opskriften er vist 55143 gange,
og udskrevet 1942 gange.


Energi:
KJ total 10756 (2560 kcal)
KJ pr. stk. 1075 (256 kcal)
Vægt ialt 1010 gram
Vægt pr. stk. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1064 KJ (253 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

hej  -  2012-01-27 09:07:26
hvad mener i når der står 2 gange 250 g. hvedemel?


louise.  -  2011-06-14 21:49:37
det med melet kender jeg alt for godt hjemmefra, men min mor siger at det kan have noget at gøre med hvornår melet er malet, for det kan godt være "tyndere" nogle tider på året :)


  -  2010-10-03 17:38:40
Super gode boller! - Mel-mængden passer, HVIS man lige husker at der står 250g mel 2 GANGE = 500g mel (: 10 tal!


Karen  -  2008-12-07 15:23:54
yummie, de er virkelig gode! vi elsker dem!! jeg bruger solsikkekerner i stedet for nødder--lækkert! Portionen giver 12 boller. Jeg bruger ca. 320 g mel i alt, 125 g ved første æltning, resten ved anden. et flot 9-tal!


Kisrvør  -  2007-10-11 09:02:15
Hvis man læser opskriften, så er det de 250 g man skal bruge i første omgang og derefter ælte det med så meget mel den kan tage. Jeg kan godt se at man kskal være en øve bollebager for at vide hvad det betyder......anyway.....det er nogle kanon boller UHMMM


mary  -  2007-09-28 09:34:01
hvor mange stk. bliver der ud af denne portion?


  -  2007-05-16 11:37:12
Til 3 dl væske plejer man at bruge ca. 500 g mel


Helene  -  2007-02-28 07:51:35
Gode boller, nemme at lave, men helt enig i, at 250 g mel er for lidt. Jeg kom 250 g i inden første hævning, og da jeg skulle ælte igen tilførte jeg en hel del ekstra mel til dejen havde en passende konsistens til at forme boller af.


lbb  -  0000-00-00 00:00:00
der er opgivet alt for lidt mel , mine blev af samme grund flade og hævede meget lidt. Kunne blive gode boller hvis den korrekte mængde mel tilføjes.


johannes  -  0000-00-00 00:00:00
det er ok boller kan også sagtens gå uden nødder


Tine  -  0000-00-00 00:00:00
Det er de bedste boller jeg nogen sinde har bagt, og det er rigtigt som der stå de er bløde dagen efter. De skal have et 10. tal


  -  0000-00-00 00:00:00
Bollerne blev helt ok, men jeg brugte altså mere end dobbelt så meget mel som der står...


pine  -  0000-00-00 00:00:00
jeg kommer femkornsblanding i istedet for nødder og så er de sgu godt nok suveræne de boller....også dagen efter ;o)