Mango Glød Habanero Chilisovs
Hovedingrediens : Frugt - Mango Indsendt : |
|
|
Befri chilierne for kerner, frø og stilk. Hak dem meget fint. Skær frugtkødet fra mangoerne, og hak det fint (eller planlæg at bruge en blender). Pres saften af limen og appelsinen. Kog eddike og vand op med brun farin, karrypulver, spidskommen, paprika, salt, sort peber og sennepspulver. Læg de finthakkede chilier og mangofrugten i sovsen, og giv den et opkog.
Smag til med appelsinsaft og lime. Purér sovsen hvis det er nødvendigt. Lav en jævning med majstivelse og giv sovsen et opkog for at jævne den. Hæld sovsen på rene glas, og lad den trække mindst et døgn før anvendelse. Holder sig ca. 1 år i køleskab.
En dejlig orange sovs, som giver selv de mest hærdede chili-fans varmen indefra. En god måde at udnytte et sparsomt udbytte af chilidyrkning i vindueskarmen. Kan også laves med andre chilier end habaneros, men smagsindtrykket bliver noget anderledes.
Serveres for sig selv til f.eks. dampet fisk, karryretter og grillmad, eller blandes i gryderetter, supper eller endog ketchup.
Vigtigt: benyt latex handsker hvis du laver sovsen på ægte habanero pebre, og pas meget på ikke at få chilisaften på huden! Vask alle redskaber grundigt bagefter. |
|
Opskriften er vist 17537 gange,
og udskrevet 257 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Christian - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk sovs - en klassiker. Man burde nok inkludere en ref. til Claus Meyer da det er hans opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne