Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lammebov med sprød skorpe

Lammebov med sprød skorpe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 bov på 1-1.5 kg.
 salt
 sort peber
3 fedhvidløg
1 spsk.stærk sennep
2 spsk.smeltet smør
3 spsk.blødgjort smør
2-3 spsk.rasp
4 spsk.hakkede friske krydderurter, f.eks. persille, rosmarin, merian, timian
 
Opskrift:
Gnid lammeboven grundigt med salt og peber. Pil og pres 1 hvidløgsfed og rør det sammen med senneppen. Smør oversiden af lammeboven med denne blanding. Læg den i en bradepande og dyb den med smeltet smør. Stil stegen i ovnen ved 230 grader C og lad den brune i 10 minutter. Der skrues ned til 180 grader C, og kødet steger videre i 30 minutter.

Resten af hvidløgsfeddene pilles, presses ned i en lille skål og røres sammen med rasp, krydderurter, og blødgjort smør til en smidig masse. Tag lammeboven ud af ovnen, smør krydderurtesmørret ud over oversiden i et jævnt lag, og stil stegen tilbage i ovnen endnu 15 min.

Hertil passer hvide bønner, halve stegte tomater eller kartoffelgratin


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (6 stemmer)

Opskriften er vist 14817 gange,
og udskrevet 719 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu