mandler, smuttede og groft hakkede25 g. mandler, smuttede og groft hakkede
Creme: Creme:
2
dl.
stærk kaffe2 dl. stærk kaffe
1
spsk.
hvedemel 1 spsk. hvedemel
2
spsk.
sukker2 spsk. sukker
1
æggeblomme1 æggeblomme
2
dl.
piskefløde, pisket til flødeskum2 dl. piskefløde, pisket til flødeskum
Pynt: Pynt:
Små kulørte sukkeræg Små kulørte sukkeræg
Opskrift:
Butterdej i plader lægges i en stabel.
Den rulles ud til en cirkel med cirka 30 cm. i diameter.
Lad den hvile i 20 min. ellers trækker den sig meget sammen under bagning.
Læg dejen på bagepapir på en ovnplade.
Prik den med en gaffel.
Drys med sukker og mandler.
Bag midt i en forvarmet ovn 225 grader i 20-25 min, til den er gylden, sprød og hævet flot op.
Afkøles på rist.
Mens dejen hviler og bages koges cremen i en lille kasserolle.
Pisk ingredienserne sammen undtagen fløden.
Sæt kasserollen over jævn varme og giv cremen et langsomt opkog under stadig omrøring.
Kog 1 min, for at fjerne melsmagen.
Fjern kasserollen fra varmen.
Afkøl cremen, rør i den af og til, så der ikke dannes skind.
Pisk fløden og vend den i cremen.
Flæk butterdejsbunden i 2 lag.
Læg cremen imellem.
Pynt med kulørte sukkeræg
Tips:
Både butterdejsbunde og creme kan laves i forvejen.
Kagen lægges sammen lige inden servering, ellers bliver bundene bløde.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(4 stemmer)
Opskriften er vist 11144 gange, og udskrevet 153 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider