Grillet flæskesteg 02

Grillet flæskesteg 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : sprillen

Indsendt :      Red:

Grillet flæskesteg 02, billede 4 Grillet flæskesteg 02, billede 1 Grillet flæskesteg 02, billede 2 Grillet flæskesteg 02, billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
 svinekam
 salt
 peber
 Vand
 
 Foliebakke som stegen kan være i
 
Opskrift:
Start med at tænde kuglegrillen op. Det er vigtigt at man lægger kullene ude i siden af grillen.

Et styk flæskesteg krydres med salt og peber. Stik evt. et stegetermometer i stegen og læg den i en foliebakke der sættes i grillen. Sørg for at bakken står lige og tilsætte vand så det når godt op om stegen. Læg låget på og lad den stege i ca. 1½ - 2 timer, alt efter størrelsen på stegen eller til stegetermometeret viser 65-68 grader.

Smager stadig som flæskesteg men har bare lige det fantastiske islæt af grill.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Grillet flæskesteg

karakterer:
Opskriften er vist 126019 gange,
og udskrevet 5411 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (94 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anita  -  2012-08-28 19:05:56
2012-08 Rigtig god opskrift , kom dog ikke vnd ved stegen, med satte en foliebakke under stegen med vand. Husk at gnide saltet godt ind i kødet.

Dennis  -  2011-03-23 18:37:12
Generelt er det en god ide, at flytte låget på kuglegrillen, så der kommer en sprække på et par centimeter. Det hæver temperaturen så sværen bliver sprød. Prøv det. Men kun de sidste 15 minutter af stegetiden.

anders  -  2008-05-18 18:47:43
ja det er godt men hvordan skal grillen stå skal låget være åbent eller lukket eller hvad og hvilke kul skal det være

morten andersen  -  2007-06-21 23:32:15
hvorfor skal stegen koges. jeg ved godt man gjorde det førhen. men det var for at bløde sværen op. mit råd, undgå vandet, tilsæt evt, vand til sidst for at spæde stegeskyen op så du har til sovs

Eddieb  -  0000-00-00 00:00:00
Den skal have 2 timer hvor temraturen kommer op på 70-80 grader... så er den færdig..

cmo  -  0000-00-00 00:00:00
Stegen og sværen bliver helt fantastisk. Stegetiden skal nok forlænges lidt ved en steg på 2-2½ kg. Læg mær til sværens farve. Evt. sæt et stegetermomeret i stegen. Om vinteren kan stegetiden forlænges?