Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Urtefladbrød

Urtefladbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Almindelig franskbrødsdej – f.eks.. således:
5 dl.hvedemel
2 dl.mælk
1 spsk.olie
2 tsk.salt
25 g.gær
 
200 g.hakkede skvalderkål løgkarse mælkebøtte skovsyre vandmynte bøgeblade birkeblade (alt efter smag og behag).
 
 Lidt olie og ekstra hvedemel
 


Opskrift:

Lun mælken, rør gæren i og bland olie, salt og mel i. Det æltes og hæver min. en halv time. Dejen kan eventuelt laves i forvejen og medbringes i en plasticpose, der ikke er "pustet helt op" placeret inde i en anden pose, så dejen kan hæve uden at sprænge poserne. Dejen slås ned. Urterne hakkes groft og kommes i dejen. Dejen æltes til meget flade, runde brød (som kan være på panden) og steges i meget lidt olie på pande over trangia eller bål. Drys først med lidt mel - så hænger brødene ikke fast.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (22 stemmer)

Opskriften er vist 30041 gange,
og udskrevet 1324 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karin Ravn  -  2007-05-23 20:23:38
Når vjeg laver disse brød - kalder vi dem "mavebrød", fordi vi tager lidt af dejen og lægger den i plastikposer - hvorefter børnene får posen ind på maven. Børnene løber rundt og bliver varme - og brødet hæver ved denne naturlige varme. Børnene elsker det og det er en god måde for børn at forstå gærens proces.


Hanne Larsen  -  0000-00-00 00:00:00
jeg blandede først de 4 dl mel i, så 150 g skvalderkål, og blandede så mel i til dejen var OK det blev ialt 7 dl. De blev rigtig gode