Nøddetærte (Tarta de nuez)

Nøddetærte (Tarta de nuez), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red :
Nøddetærte (Tarta de nuez), billede 4 Nøddetærte (Tarta de nuez), billede 1 Nøddetærte (Tarta de nuez), billede 2 Nøddetærte (Tarta de nuez), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Digestive kiks 1 Digestive kiks vejer ca. 12 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
100 gram Pekannød. tørristet
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Knus kiksene, brug f.eks. en kagerulle. Smelt smørret og rør det i krummerne sammen med vandet. Klip et stykke pergament- eller bagepapir til, så det passer til en lagkageform. Smør det godt med smør og klem kiksmassen ud på papiret. Smelt honningen og afkøl den sammen med æggene.

Kom nøddeblandingen på kiksbunden og bag tærten i en 200 grader C. alm. ovn 15-20 minutter. Afkøl kagen.

Kagen serveres med frisk frugt: ananas, melon, jordbær eller papayafrugt.





karakterer:
Opskriften er vist 57293 gange,
og udskrevet 1707 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8738 (2080 kcal)
KJ pr. Pers. 2184 (520 kcal)
Vægt ialt 495 gram
Vægt pr. Pers. 123 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1765 KJ (420 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 30.2 gram
Kulhydrat 32.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-23 18:31:47
Der er vist et par små fejl i opskriften der skal rettes? Hvornår skal æg i?

  -   2010-05-09 18:24:39
tror der skal stå nødderne i stedet for æg

  -   2010-02-16 19:12:45
EN lidt bedre tilpasset udgave af den "Mexicansk Nøddetærte" a'la Tortilla Flats...(den gang, da jeg var kok dér) 300 gr. HasselnøddeFLAGER 4 hele æg 2 dl. lys sirup 350 gr.brun farin 1 lille tsk. vanille sukker 50 gr. smør og en tærte bund af f.eks. mørdej smelt smørret i en gryde og tilsæt farinen, vanillesukker når det er rørt godt rundt, tilsættes sirup og nøddeflagerne. det afkøles og ægene røres i. Fyldet hældes i tærteformen, med mørdejen og bages. servers med frisk frugt og f.eks. flødeskum tilsat lidt sukker, eller creme fraiche tilsat lidt vanillesukker...Man kan også gøre det rigtgt godt fedtet ved at røre lidt MascarPone Creme med lidt Vanillesukker...mums... og velbekomme!!! Hilsen Mexikokken...

  -   2010-02-07 13:39:42
Mexicansk Nøddetærte a'la Tortilla Flats...(den gang, da jeg var kok dér) 400 gr. HasselnøddeFLAGER 3 hele æg 1,5 dl. lys sirup 300 gr.brun farin 1 lille tsk. vanille sukker 50 gr. smør og en tærte bund af f.eks. mørdej smelt smørret i en gryde og tilsæt farinen, vanillesukker når det er rært godt rundt, tilsættes sirup og nøddeflagerne. det afkøles og ægene røres i. Fyldet hældes i tærteformen, med mørdejen og bages. servers med frisk frugt og f.eks. flødeskum tilsat lidt sukker, eller creme fraiche tilsat lidt vanillesukker...Man kan også gøre det rigtgt godt fedtet ved at røre lidt MascarPone Creme med lidt Vanillesukker...mums... og velbekomme!!! Hilsen Mexikokken...

  -   2009-12-01 13:01:23
Hvor putter man nødderne hen? Svar HURTIGST!!!!!!!!

  -   2009-09-18 15:37:45
hvad skal man gøre ved æggene??

  -   2009-05-30 22:31:15
ja til det med nødderne og det samme gælder æggene.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kagen smager rigtig godt med CremeFraice og ananas. Det er bare lidt irriterrende, at i ikke har lade nødderne indgå i fremgangsmåden, så man selv skal gætte sig til det.