Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mexicansk flan

Mexicansk flan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :





Ingredienser:
 Karamel:
100 g.sukker
 
 Creme:
5 dl.kaffefløde
50 g.sukker
1 stykke kanel
2 æg
2 æggeblommer
 


Opskrift:

Der skal bruges enten en bageform til flanen eller små portionsforme i metal eller porcelæn, evt. kaffekopper.

Smelt sukkeret. Fordel det i formen eller i kopperne, også op ad siderne, når det er gyldent. Pas på: varmt sukker er meget brændende.

Bring fløden i kog med sukker og kanel. Lad det simre ca. 10 minutter. Hæld det gennem en fintmasket si og afkøl det.

Pisk hele æg og æggeblommer sammen (men pisk ikke for meget, flanen skal ikke hæve). Pisk æggemassen i mælken og fordel det i de fire separate forme eller i en større form. Tænd ovnen på 170 grader C.

Lad flanen stivne i vandbad i ovnen. Vandet skal stå halvt op ad formene. Vandet må ikke koge, så varmen skrues ned til 150 grader C.

Dæk formen(e) med folie og lad dem stå i vandbadet 1-1½ time. Lad flanen afkøle og vend den (dem) ud på en stor eller fire små tallerkener. Sørg for at al karamellen i formen(e) kommer med.

Der kan evt. serveres med karamelsovs til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (66 stemmer)

Opskriften er vist 28209 gange,
og udskrevet 432 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

A&M  -  2010-03-30 17:38:06
Hvad er det helt præcis? :)


Michelle  -  2008-04-07 21:33:59
Jeg elsker den. Det er den bedste Dessert fra Mexico jeg har smagt. Vi brugte den da vi skulle lave restauranter i emne ugen. Den blev en vildt populær, og jeg fik 12 for den. TAK TAK TAK


Linda  -  2008-02-11 16:52:11
jeg ved ikke noget om den endnu men jeg tror at den er god.