Amo fastelavnsboller

Amo fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Fru Hansen

Indsendt :      Red :
Amo fastelavnsboller, billede 4 Amo fastelavnsboller, billede 1 Amo fastelavnsboller, billede 2 Amo fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Gær, frisk
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
50 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
   
  Fyld:
  kogt kagecreme eller marmelade efter smag.
   
  Pynt:
  glasur af:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Alle ingredienser skal have stuetemperatur.

Mælken lunes og hældes i en skål. Gæren opløses i den lunkne mælk - derefter tilsættes de øvrige ingredienser og det hele æltes til en ensartet dej som sættes til hævning på et lunt sted, tildækket, til dobbelt størrelse 1-1½ time.

Dejen deles i tre lige store dele, som formes til kugler og hviler et par min. Hver kugle rulles til en dejpølse i ca. 24 cm længde. Dejpølsen deles i 6 stykker, som formes til boller og anbringes på 2 smurte plader.

I halvdelen af bollerne trykkes en fordybning i midten med tommelfingeren (så har man 2 "slags")heri fyldes en tsk. kogt kagecreme eller en tsk. hindbær-, abrikos- eller anden marmelade. Bollerne pensles med æg og sættes til hævning (tildækket) til dobbelt størrelse på et lunt sted ½-1 time.

Bages på midterste rille ved 200 grader alm. ovn i ca. 12-15 min.

Mens bollerne stadig er lune påføres glasur. Bollerne kan evt. drysses med groft sukker før bagningen.

Tips:

821





karakterer:
Opskriften er vist 140106 gange,
og udskrevet 3728 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19211 (4574 kcal)
KJ pr. stk. 800 (190 kcal)
Vægt ialt 1403 gram
Vægt pr. stk. 58 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1369 KJ (326 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 45.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-05 15:43:21
smørret skal nok smuldres med melet, inden det kommes i, så går det helt af sig selv

  -   2011-02-24 21:16:14
Det er nogle voller nice fastelavnsboller. Hva sker der for smøren, den skal ikke blødgøres, nederen! Cremen fosser ud, pas på du ikke gennemsyrer bollen for meget. Det er blændende himmerigsmundfulde. Over and out.

  -   2011-02-17 14:35:48
de er vildt gode men man kan også bruge syltetøj istedet for creme

  -   2009-10-25 12:28:54
De smager himmelsk! Mums hvor lækkert :D

  -   2009-03-23 20:51:13
virkelig lækre :) prøv at lave dem med chokoladefyld det er mums :)

  -   2008-01-21 10:00:31
Kommer der rosiner og sukat i al dejen, eller kun i den halvdel, hvor der ikke er creme eller syltetøj i?

  -   2007-10-07 18:39:21
De er lækre!.

  -   2005-01-01 01:01:01
nam nam de er da mega gode de smager som det bedste mad

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er samme opskrift som jeg har brugt i 20 år, men jeg deler dejen i fire, og ruller hver del ud med kagerulle til en plade på ca.40x8cm og skærer den til 6 firkanter som jeg så lægger kagecreme på og pakker den ind til en bolle med sammenføjningen nedad.

  -   2005-01-01 01:01:01
Når du skal lave hul i midten til creme og syltetøj, så pres ikke kun tommelfingeren ned i midten, men prøv at pres dejen udaf, ellers hæver bollen bare op og creme og syltetøj flyder ud over bollen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk gode, virkelig umagen værd