| |
|
Gravad laksetatar med agurk
Gravad laksetatar med agurk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
400 | g. | filet af laks uden skind400 g. filet af laks uden skind | 2 | kviste | dild2 kviste dild | 0.5 | tsk. | salt0.5 tsk. salt | 0.5 | tsk. | sukker0.5 tsk. sukker | | | friskkværnet hvid peber friskkværnet hvid peber | | | | | | Sauce: Sauce: | 4 | spsk. | creme fraiche 18%4 spsk. creme fraiche 18% | 1 | spsk. | dijonsennep1 spsk. dijonsennep | | | citronsaft citronsaft | | | | | | Agurkesalat: Agurkesalat: | 0.5 | | agurk0.5 agurk | | | salt salt | 1 | spsk. | eddike1 spsk. eddike | 3-4 | spsk. | olie3-4 spsk. olie | 1 | spsk. | mildt, finthakket løg1 spsk. mildt, finthakket løg | | | |
| |
Hakket dild blandes med salt og sukker samt lidt hvid peber, og laksen gnides hermed og marinere natten over i køleskabet.
Kødet hakkes med en kniv og formes som små krebinetter.
Agurken skrælles, kernerne fjernes, den skives, drysses med lidt salt og står i 20 min.
Vendes herefter i olie/eddike dressing tilsat det hakkede løg.
Creme fraiche røres med sennep og smages til med lidt citronsaft.
Saucen hældes over tataren.
Agurkerne anrettes på tallerkenen rundt om tataren
Tips:
reten kan pyntes oven på saucen med lidt lakserogn eller stenbiderrogn.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 17702 gange, og udskrevet 288 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|