Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Kogt lam i krydderurtesovs

Kogt lam i krydderurtesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1250 g.lammekød med ben f.eks. bov
2 tsk.salt pr l vand
4-6 hvide peberkorn
1 lillegulerod
1 porre eller 1 løg
 evt. dild eller persillekviste
 
 Sovs:
1 spsk.smør eller margarine
2 spsk.hvedemel
4 dl.kogevand
1 spsk.citronsaft
 reven citronskal
2 spsk.fint hakket frisk dild, estragon eller kørvel
 salt
 peber
1 æggeblomme
1 dl.fløde
 


Tilbehør:
kartofler og dampede grøntsager.
Opskrift:

Skyl kødet hurtigt under rindende vand og læg det i en gryde. Hæld så meget vand på, at det dækker og tilsæt vand.

Lad det koge op og skum det omhyggeligt. Skyl og rens grøntsagerne og kom dem i gryden. Lad det koge over svag varme til kødet er mørt, ca ¾-1 time.

Smelt fedtstoffet til sovsen i en kasserolle og spæd med kogevandet fra kødet. Lad sovsen koge 3-5 min. Tilsæt citronsaft og citronskal samt krydderurterne. Smag til med salt og peber

Bland æggeblomme og fløde. Tag sovsen fra varmen og rør blandingen i. Sovsen må ikke koge mere nu. Skær kødet ud og server det med sovsen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12962 gange,
og udskrevet 202 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

åse  -  2011-12-18 11:04:37
det smager godt