Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gratinerede kødfyldte pandekager

Gratinerede kødfyldte pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Gratinerede kødfyldte pandekager, billede 4 Gratinerede kødfyldte pandekager, billede 1 Gratinerede kødfyldte pandekager, billede 2 Gratinerede kødfyldte pandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Pandekager:
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Til stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
250 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
50 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
100 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1.5 spsk. Kinesisk soya 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Til gratinering:
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Kom melet i en skål. Rør mælken i og pisk det sammen til en jævn dej. Pisk æggene sammen og rør dem i dejen. Kom fløde og salt i.

Smelt 1-2 tskf. fedtstof lysebrun på en pande. Hæld lidt dej på panden, vip panden let, så hele bunden dækkes med et tyndt lag dej. Bag pandekagerne gyldne på begge sider.

Tilsæt eventuelt lidt mere fedtstof, når pandekagerne vendes. Rør af og til i dejen.

Fyld:
Snit hvidkålen fint og skyl den i en sigte. Lad den dryppe godt af. Befri porren for rodskive og den øverste grønne top. Skyl den godt, og skær den i tynde ringe.

Brun det hakkede oksekød i l spsk. af olien på en god varm pande. Rør med en gaffel til det smuldrer og forandrer farve. Kom kødet i en skål.

Svits hvidkål og porre i den resterende olie på panden. Bland det med kødet, og smag til med kinesisk soya og peber.

Fordel kødfyldet i en stribe midt på hver pandekage. Rul pandekagerne om fyldet, og læg dem tæt sammen i et smurt, ovnfast fad.

Riv osten og fordel den over pandekagerne. Gratinér dem i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn cirka 10 minutter, til de er gyldne, men ikke brune.

Server straks.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (23 stemmer)

Opskriften er vist 84634 gange,
og udskrevet 2639 gange.


Energi:
KJ total 7506 (1787 kcal)
KJ pr. Pers. 938 (223 kcal)
Vægt ialt 925 gram
Vægt pr. Pers. 115 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 811 KJ (193 kcal)
Protein 11.4 gram
Fedt 14.4 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Fredsø  -  2017-11-25 09:30:02
Mon det skulle være 300g mel, så tror jeg pandekagerne hænger lide mere sammen


  -  2015-07-26 14:24:41
Lækkert fyld og god opskrift, dog er pandekage dejen helt ubrugelig. Så vil anbefale man finder en anden opskrift til det


K  -  2012-08-01 17:10:11
Rigtig lækkert! Lavede dog nogle andre pandekager med 300 g mel, 4 dl sødmælk, 2 dl piskefløde, 3 æg, salt. Det blev til 12 pandekager.


nikolaj  -  2011-08-03 10:35:20
skod pandekager ! men fyldet er godt nok hvis man tilsætter lidt krydderier f.eks spidskommen og barbecue.


Maria  -  2011-01-08 22:32:44
Okay, pandekagedejen dur ikke til noget. De går i stykker og brænder på og jeg er faktisk god til at bage pandekager. Fyldet er super, så find en anden opskrift på pandekagedej og så er du godt kørende.


Rie  -  2010-10-25 12:25:26
Bryder mig ikke om pandekage dejen. Men kødfyldet smager dejligt.


MS  -  2009-01-31 09:26:50
Ja, en rigtig god opskrift. Tilføj bønnespirer f.eks. Det gør dem endnu bedre.