Farseret lammekølle

Farseret lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1.5-2 kg.lammekølle
 salt
 peber
250 g.hakket lammekød
2 spsk.rasp
1 æg
0.5-1 dl.fløde
3-4 spsk.persille
1 fedhvidløg
0.5-1 tsk.herbes de provence
 salt
 peber
 
 Stegning:
50-75 g.smør
7.5 dl.vand eller bouillon
 
 sovs:
 stegesky
2 dl.fløde
 
Opskrift:
Udben lammekøllen eller få slagteren til at gøre det og lad gerne skankbenet blive siddende. Bland det hakkede lammekød med rasp og rør æg og fløde i. Tilsæt hakket persille, evt. hvidløg, provence-krydderi, salt og peber. Fordel farsen i den udbenede kølle og sy med bommuldsgarn. Krydr med salt og peber og kom smørklatter ud over oversiden på køllen.

Læg den i en bradepande og hæld ca. ¾ l. vand eller bouillon ved. Sæt køllen i ovnen ved 200 grader ca 1½ time. Si stegeskyen ned i en gryde og bring den i kog. Tilsæt fløden, jævn sovsen let og smag til med salt og peber. Lad kødet hvile 15-20 min, før det skæres i skiver. Giv ovnstegte kartofler, sovsen og smørdampede løg og gulerødder til

Ovnstegte kartofler:
Beregn 1-2 mellemstore kartofler pr. person. Skræl kartoflerne, del dem på langs og tør dem. Sæt kartoflerne i en smurt bradepande, krydr med salt og peber og kom lidt smør på hver kartoffel. Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 grader 1-1 ¼ time.





karakterer:
Opskriften er vist 20271 gange,
og udskrevet 796 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu