Kaiserschmarrn (Kejserpandekager)

Kaiserschmarrn (Kejserpandekager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red:

Kaiserschmarrn (Kejserpandekager), billede 4 Kaiserschmarrn (Kejserpandekager), billede 1 Kaiserschmarrn (Kejserpandekager), billede 2 Kaiserschmarrn (Kejserpandekager), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
30 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Servering:
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
evt. Kirsebærsauce
   
Opskrift:
Æggeblommer og sukker piskes, indtil blandingen er lys og skummende. Mælk, mel, salt og rosiner tilsættes. Æggehviderne piskes stive og foldes forsigtigt ind i dejen.

Panden varmes med lidt smør, en portion dej hældes i og fordeles ved at panden holdes skråt i forskellige retninger. Laget skal være noget tykkere end ved almindelige danske pandekager. Når kagen er let brun på undersiden, vendes den. Efter at den igen har fået lov til at brune let, rives den i småstykker med et redskab. Pas på, hvad du bruger, hvis din pande er teflonbelagt. Stykkerne steger lidt videre, idet man konstant vender dem med en spatel.

Fordeles på forvarmede tallerken er, bestrøs med lidt sukker og kan evt. serveres med kirsebærsovs eller syltetøj.

Tips:

Schmarren er et østrigsk dialektudtryk for noget, der er sammenrodet og i reglen værdiløst. Retten har efter sigende været Kaiser Franz Josephs yndlingsdessert.


karakterer:
Opskriften er vist 79574 gange,
og udskrevet 1284 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (172 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4745 (1129 kcal)
KJ pr. Pers. 1186 (282 kcal)
Vægt ialt 635 gram
Vægt pr. Pers. 158 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 747 KJ (177 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 28.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Leyton Bæch mellish  -  2018-10-30 10:46:26
god opskrift

Lisa  -  2017-01-12 04:50:27
Harkøbt sådan en færdigblanding i Lidl hvor man bare skal tilsætte mælk. Det smager SUPER godt!! Så der skal helt sikkert afprøves forskellige opskrifter.

Anni  -  2016-10-02 14:04:57
Den smager skønt, specielt med blommekompot.

  -  2013-08-08 13:34:29
ikke særlig god opskrift, ikke i nærheden af det man får i østrig1

MIG!!  -  2013-07-14 19:50:47
ville helt klart foretrække den UDEN rosiner

Aboel  -  2013-02-24 18:32:36
Man skal huske at drysse sukker hen over sådan at det karamellisere. Det er det der giver det det sidste touch

  -  2012-03-05 09:52:34
Man kan evt. lægge rosinerne i lidt rom nogle timer før - men så er den ikke særlig børnevenlig. I Østrig er denne ret, som skrevet, ofte serveret med æblemos/kompot men lige så tit serveres den med det helt geniale, til denne dessert, nemlig blommekompot!!!! Du kan lave den på 3-5 min + ca. 10 min. kogetid. Den skal endelig ikke være for sød da retten er sød i forvejen. Tilsæt evt. vanilie til dejen eller kardemumme.

  -  2012-01-03 16:46:28
Kaiserschmarnn er det bedste! :D Men det er altså med æblemos som tilbehør..

  -  2012-01-03 16:45:06
Dårlig opskrift??....

Andreas  -  2011-12-15 14:01:45
Har faaet det i Östrig og her serveres det med Äblemos eller Sveskekompot, hvilket jeg klart vil foreträkke.

Betty  -  2011-12-14 15:01:53
I Østrig får man det serveret med: Flormelis drysset over, samt enten med "Kompott"(æblemos) eller "Preiselbeeren"(tyttebærmarmelade), som tilbehør. Det er super lækkert!

  -  2010-02-09 17:07:36
jeg vil gerne vide hvad det koster.

ukendt  -  0000-00-00 00:00:00
skal der ikke rom i ogsaa?