Soltørrede tomater i olivenolie

Soltørrede tomater i olivenolie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :



Ingredienser:
100 g.soltørrede tomater
1 dl.hvidvinseddike
2 dl.vand
1 dl.olivenolie
0.5 fedhvidløg
 frisk basilikum timian eller oregano
 evt.enkelte ansjosfilet
 
Opskrift:
Læg meget salte tomater i koldt vand i ca. 30 minutter. Hæld herefter vandet fra. Dette kan springes over med normal saltet tomater. Blød nu tomaterne ud i hvidvinseddike og vand i et par timer, vend dem et par gange undervejs. Hæld væden fra og dup dem et par gange ned et rent klæde eller køkkenrulle. Lad dem lufttørre helt. Kom dem i et skoldet sylteglas. Imellem tomaterne lægges lidt frisk krydderurter og evt. ansjosfileterne. Tilsæt meget finthakket hvidløg. Hæld olivenolie over så det dækker. Luk glasset og opbevar det i køleskabet. Tomaterne smager bedst når de har stået noget tid og taget smag af olie, krydderurter og hvidløg.

Tomaterne anvendes i strimler i pasta og salater retter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 16017 gange,
og udskrevet 180 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu