Løg og bacon skæres i tern. Risene sauteres let sammen med 1 spsk olivenolie. Tilsættes løg og bacon eller pancetta. Det koges af med hvidvin og så snart hvidvinen er opsuget af risen tilsættes ad flere omgange ½ liter bouillon. Risen koges ved svag varme i ca. 10 min under stadig omrøring.
Imens renses og skylles squash og selleri, som herefter skæres i mindre tern. Tomaterne presses for kerner og skæres i mindre tern. Hvidløget presses. Opvarm 2 spsk olivenolie og steg grøntsager al dente heri. Smag til med hvidløg, salt og peber.
Rør nu grøntsagerne, basilikum og persille i risen og kog risene videre 5 minutter. Bliver risottoen for fast kan der tilsættes ekstra bouillon.
Lige inden servering tilsættes ærterne som varmes igennem.
Giv ost til ris-retten.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(15 stemmer)
Opskriften er vist 78889 gange, og udskrevet 1211 gange.
Energi:
KJ total 10367 (2468 kcal)
KJ pr. Pers. 2591 (617 kcal)
Vægt ialt 2751 gram
Vægt pr. Pers. 687 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 376 KJ (89 kcal) Protein 3.3 gram Fedt 2.9 gram Kulhydrat 12.5 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider