Brændenælde-suppe

Brændenælde-suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Brændenælder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Fozzy

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.unge skud eller topskud og blade
1 stort finthakket løg
10 dl.vand
2 bouillonterning
 Evt.flute og hvidløgssmør
 
Opskrift:
Lidt om brændenældesuppe
Suppe af brændenælder kan smage rigtig lækkert. Især hvis brændenælderne er unge nye skud. Derfor egner denne suppe sig til at blive spist om foråret. De første brændenælde-skud titter allerede frem i marts og april. (Brændenælderne kan også bruges senere – men det skal være før de blomstrer. Man bruger da kun toppen med de øverste 3-4 bladpar).

Som du ved brænder brændenælder noget så forbandet, hvis man rører ved dem. Hele planten er beklædt med små hår – og det er dem der brænder på huden. Beskyt dig med handsker og lange ærmer. Hvis du alligevel bliver brændt, hjælper det at smøre lidt spyt på det lille sted.

Hvad skal du bruge Handsker eller plastikposer til at tage på hænderne Kurv eller plasticpose til brændenælderne


Find et godt sted med brændenælder. Tag handsker på og ærmerne godt ned over armene. Pluk de nye skud og blade og læg dem i kurven.

Når I kommer hjem, skyller I brændenælderne og piller de små blade af stilkene. Hak brændenælderne fint. Hak løget fint. Kom evt. også et lille finthakket fed hvidløg i. Brændenælde blandes med det finthakkede løg og svitses i olien. Vand og bouillon terningerne hældes over blandingen. Suppen koges i ca. 10 minutter. I kan servere suppen med flute og hvidløgssmør.

Tips:

Brændenældesuppe smager ekstra godt ude i skoven. Hvis I skal lave det der, må I finde en bålplads, hvor I må tænde bål – og medbringe en stor sort gryde, en grydeske og skåle og skeer.

Tid
1-2 timer til at samle brændenælder, koge suppe og spise den.

karakterer:
Opskriften er vist 67346 gange,
og udskrevet 936 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-19 18:51:48
Jeg koger hele molovitten med stængler og blade, efter jeg har svitset løg og hvidløg. Så sier jeg suppen når den har kogt et kvarter. Derefter koger jeg lidt ind, og tilsætter bouillon. Gryden af varmen, tilsætter 2 spsk kartoffelmel udrørt i koldt vand.....Det er godt, sundt og næsten gratis. Se at komme ud i naturen og find de skønne sager den byder på lige nu.

  -   2011-06-12 16:38:11
jeg kom også frisk oregano og timian i, men har ikke prøvet opskriften før så ved ikke om den er bedst med eller uden de friske krydderurter.

  -   2011-06-05 13:58:45
Det lyder godt, vil lige prøve det:)!

  -   2010-07-05 12:26:58
er der nogen der har en opskrift på brændenældethe?? :9

  -   2009-04-04 14:35:00
Forfatteren til denne opskrift er Malene Bendix, Projektkoordinator for Skoven i Skolen